Αλλάζει η χρέωση των κλήσεων και των μηνυμάτων προς το εξωτερικό και συγκεκριμένα προς όλες τις χώρες εντός της Ε.Ε.. Αναλυτικά όλες οι αλλαγές.

Μειώνεται η χρέωση των κλήσεων και των μηνυμάτων προς το εξωτερικό, όπως το αποφάσισαν οι Ευρωβουλευτές. Ανακοινώθηκαν τα νέα μέτρα με τις αλλαγές στο κόστος των κλήσεων από το σταθερό ή το κινητό σε μια χώρα που βρίσκεται εντός της Ε.Ε..

Πιο συγκεκριμένα, η αλλαγή στη χρέωση των κλήσεων και των μηνυμάτων από τη μια χώρα στην άλλη και θα εφαρμοστούν από τις 19 Μαΐου του 2019, σε έξι μήνες δηλαδή από σήμερα.

Αναλυτικά οι νέες χρεώσεις:

  • Ανώτατο κόστος χρέωσης για κλήση από σταθερό ή κινητό από χώρα μέλος προς χώρα μέλος: 0,19 ευρώ ανά ένα λεπτό χρόνου ομιλίας.
  • Κόστος γραπτών μηνυμάτων 0,06 ευρώ ανά μήνυμα.

Πλέον, θα μπορείς να μιλάς με πολύ μικρό κόστος και να στείλει και ένα «μου λείπεις» στο κινητό. Δεν έχεις δικαιολογία, αφού πλέον, το κόστος θα είναι μόλις 0,06 λεπτά ανά μήνυμα!

Να υπενθυμίσουμε πως τα τέλη περιαγωγής έχουν ήδη καταργηθεί από το 2017 και όπως εκτιμά η Ευρωβουλή οι νέοι κανόνες θα προσφέρουν στους πολίτες συνδέσεις υψηλής ταχύτητας και θα καταστήσουν τις κλήσεις ασφαλείς και οικονομικά προσιτές εντός της ΕΕ, παρέχοντας ταυτόχρονα την απαραίτητη προβλεψιμότητα για τους φορείς εκμετάλλευσης τηλεπικοινωνιών για την τόνωση των επενδύσεων σε διαδίκτυο υψηλής ταχύτητας.

Την ίδια στιγμή, ​προστατεύονται καλύτερα οι χρήστες smartphones, συμπεριλαμβανομένων των χρηστών διαδικτυακών υπηρεσιών όπως Skype, WhatsApp, κτλ, και ενισχύονται οι απαιτήσεις ασφάλειας, συμπεριλαμβανομένης της κρυπτογράφησης.

Παράλληλα, θα μπορείς να διατηρήσεις τον αριθμό σου για έναν μήνα μετά τη λήξη της σύμβασης και θα έχεις το δικαίωμα να επιστρέψεις την αχρησιμοποίητη προπληρωμένη πίστωση μετά τη λήξη της σύμβασης, καθώς και να πάρεις αποζημίωση σε περίπτωση καθυστέρησης ή κατάχρησης της μετάβασης.

Διαβάστε επίσης:

Ένα δωρεάν app για να ξέρεις τα δικαιώματά σου ως ταξιδιώτης

Photo: unsplash