Όλα τα είχαμε ακούσει μέχρι στιγμής, αλλά αίτηση διαζυγίου μέσω εφαρμογής; Κι όμως, αυτό συμβαίνει στην Κίνα, όπου οι άνθρωποι έχουν πλέον τη δυνατότητα να χωρίζουν με το άλλο τους μισό μέσω app!

To app για χωρισμό δεν είναι κάποια καινούρια εφαρμογή αλλά το WeChat, το οποίο χρησιμοποιούν οι Κινέζοι για ανταλλαγή μηνυμάτων. Απλά η εφαρμογή αποφάσισε να επεκτείνει τις υπηρεσίες της και να… χωρίζει κιόλας αντί να ενώνει μόνο τον κόσμο!

Η λειτουργία δοκιμάζεται στην επαρχία Γκουανγκντόνγκ, αλλά υπάρχουν σχέδια να επεκταθεί και σ’ ολόκληρη την Κίνα. Λέτε να το δούμε και στην Ευρώπη;

Η δημοφιλέστερη υπηρεσία μηνυμάτων στην Κίνα έχει ξεκινήσει εδώ και λίγο καιρό τη νέα λειτουργία με τα διαζύγια και το μόνο που πρέπει να κάνουν τα ζευγάρια που δεν θέλουν πλέον να είναι μαζί είναι να κλείσουν ραντεβού με το τοπικό γραφείο αίτησης διαζυγίου στο πλαίσιο της νέας λειτουργίας του WeChat.

Πώς δουλεύει το app για χωρισμό;

Στο section «γάμος» της εφαρμογής, οι χρήστες μπορούν πολύ απλά να επιλέξουν το «Κάντε ένα ραντεβού για καταχώρηση διαζυγίου».

app για χωρισμό

Στη συνέχεια, η εφαρμογή θα τους μεταφέρει σε μια σελίδα όπου τους ζητάει να πουν εάν μένουν στην Κίνα ή κάπου αλλού.

Εκεί, οι χρήστες εισάγουν τα προσωπικά στοιχεία των ατόμων που παίρνουν διαζύγιο, συμπεριλαμβανομένων των ονομάτων και των διευθύνσεών τους.

Τέλος, κλείνουν το ραντεβού με το τοπικό γραφείο διαζυγίων ενώ σημαντικό είναι ότι οι πληρωμές μπορούν να γίνουν απευθείας μέσω του app. Καμία καθυστέρηση, καμία γραφειοκρατία!

Η επιρροή του WeChat, της εφαρμογής που χρησιμοποιείται από ένα δισεκατομμύριο ενεργούς χρήστες παγκοσμίως, αυξάνεται συνεχώς, οπότε δεν είναι απίθανο να το δούμε εξαπλώνεται περισσότερο και στην Ευρώπη!

Διαβάστε ακόμα:

Οι τούρτες διαζυγίου είναι πιο cool απ’ τις γαμήλιες τούρτες | Photos