Τι κοινό έχουν YouTube και Instagram; Με μια πρώτη σκέψη, κανένα. Με μια δεύτερη σκέψη όμως; Όταν το YouTube ζήλεψε το Instagram και προσπάθησε να του μοιάσει.

Τα αγαπάμε και τα δύο μέσα για διαφορετικούς λόγους και δεν μπορούμε να τα συγκρίνουμε γιατί μας προσφέρουν κάτι διαφορετικό. YouTube και Instagram τα χρησιμοποιούμε σε καθημερινή βάση. Πώς το YouTube, όμως, θέλει να μοιάσει στο δημοφιλές app φωτογραφιών;

Το YouTube βάζει χαρακτηριστικά που μοιάζουν στα Insta Stories και οι χρήστες δεν ξέρουν πώς να το διαχειριστούν. Περισσότεροι από 10.000 subscribers μπορούν να χρησιμοποιήσουν αυτό το εργαλείο, το οποίο αναμένεται να επεκταθεί.

Υπάρχουν μερικές σημαντικές διαφορές μεταξύ των Insta Stories και της “αντιγραφής” αυτού του χαρακτηριστικού από το YouTube. Τα stories στο YouTube διαρκούν για επτά μέρες στην εφαρμογή για κινητά και θα εμφανίζονται τόσο για τους συνδρομητές όσο και για τους μη συνδρομητές.

Οι δημιουργοί που χρησιμοποιούν το συγκεκριμένο εργαλείο θα μπορούν να ανταπαντήσουν στα stories των fans τους και οι απαντήσεις θα μπορούν να προβληθούν από τον οποιονδήποτε.

Οι φίλοι μπορούν να αφήνουν σχόλιο στα stories στο YouTube και ο δημιουργός μπορεί να απαντήσει.

YouTube και Instagram

Άλλοι το θεωρούν ένα χρήσιμο εργαλείο, καθώς για παράδειγμα ένας τραγουδιστής μπορεί να δώσει ένα μικρό απόσπασμα από ένα video ή μια νέα συνεργασία. Πολλοί πάντως, κατέκριναν το YouTube για αυτήν την επιλογή, λέγοντας πως η πλατφόρμα θα πρέπει πρώτα να οργανώσει άλλα τρέχοντα ζητήματα, να λύσει το πρόβλημα με τις διαφημίσεις πριν ανακοινώσει νέα χαρακτηριστικά!

Μερικοί σχολίασαν πως έρχεται ο “θάνατος” του YouTube. Αν, όμως, σταματήσει να αντιγράφει όλα τα social media, τότε ίσως υπάρχει μια πιθανότητα να μη φτάσει στο τέλος του.

Τα Stories στο YouTube είναι περίεργα. Διαρκούν για 7 μέρες, ο καθένας μπορεί να σχολιάσει σε αυτά ή να απαντήσει με ένα άλλο video… Εμείς περιμένουμε να τα δούμε και να τα χρησιμοποιήσουμε για να βγάλουμε τα δικά μας συμπεράσματα!

Διαβάστε επίσης:

Πλέον εσύ ελέγχεις τις διαφημίσεις στο YouTube!

Photo: YTAC UNAL/ANADOLU AGENCY/GETTY IMAGES