Το WhatsApp Payments είναι το νέο χαρακτηριστικό που πρέπει να ξέρεις, αφού από την επόμενη εβδομάδα κιόλας αυτό τίθεται σε εφαρμογή στην Ινδία και δεν θα αργήσει να εξαπλωθεί και σε άλλες χώρες.

Η WhatsApp είχε έτοιμο εδώ και πολύ καιρό το νέο χαρακτηριστικό της, περιμένοντας από τους εταίρους της ICICI Bank, της HDFC Bank, της Axis Bank και της κρατικής τράπεζας της Ινδίας, να θέσει σε εφαρμογή το WhatsApp Payments.

Το νέο χαρακτηριστικό της WhatsApp έρχεται να “απειλήσει” το Paytm και το Google Tez, οι οποίοι φοβούνται ήδη τον τεράστιο αριθμό χρηστών WhatsApp στην Ινδία.

Τι είναι όμως το WhatsApp Payments;

Το χαρακτηριστικό για τις πληρωμές βασίζεται στην UPI (Unified Payments Interface) και επιτρέπει τις άμεσες μεταφορές χρημάτων μέσω του τραπεζικού λογαριασμού, με την προϋπόθεση ότι ο χρήστης έχει συνδέσει μια ταυτότητα UPI με τον τραπεζικό του λογαριασμό.

Για να λειτουργήσει το συγκεκριμένο χαρακτηριστικό, ο χρήστης θα πρέπει να έχει συνδέσει τον αριθμό της κάρτας SIM με τον τραπεζικό του λογαριασμό. Ο ίδιος αριθμός κινητού τηλεφώνου θα πρέπει να έχει λογαριασμό WhatsApp.

Photo: The Indian Express

Η νέα λειτουργία Money Request θα επιτρέπει στους χρήστες να ζητούν χρήματα από τις επαφές τους. Για να ζητήσει κάποιος χρήματα από κάποιον μέσω του WhatsApp Pay, θα πρέπει να μεταβεί στις Ρυθμίσεις> Πληρωμές> Νέα Πληρωμή. Εδώ θα βρει την επιλογή του UPI ID ή του Scan QR κώδικα ακριβώς επάνω από τη λίστα των επαφών. Ο χρήστης μπορεί να επιλέξει είτε UPI ID ή Scan QR code.

Το WhatsApp θα εμφανίσει, τότε, δύο επιλογές: Αίτηση χρημάτων ή Αποστολή χρημάτων. Το αίτημα ισχύει μόνο για 24 ώρες, οπότε υπάρχει ένα χρονικό όριο που πρέπει κάποιος να έχει κατά νου.

Μόλις γίνει δεκτό ένα αίτημα, τα χρήματα θα πιστωθούν στον τραπεζικό λογαριασμό του χρήστη, ενώ στη συνέχεια, το WhatsApp θα εμφανίσει μια λίστα αιτημάτων στις Ρυθμίσεις Πληρωμής.

Το νέο χαρακτηριστικό θα έχουν τη δυνατότητα να δοκιμάσουν μόνο εκείνοι που έχουν την εκδοχή Android beta της εφαρμογής, ενώ ήδη έχει λάβει αρνητική κριτική σχετικά με την προστασία των χρηστών.

Διαβάστε επίσης:

Μπλόκαρε τα notifications στο WhatsApp που δεν σ’ ενδιαφέρουν