Εκτεθειμένοι σε κίνδυνο φαίνεται πως βρίσκονται εκατομμύρια χρήστες του Twitter σ’ όλο τον κόσμο και ναι, ανάμεσά τους μπορεί να βρίσκεσαι κι εσύ!

Η αλλαγή κωδικού στο Twitter κρίνεται απαραίτητη αν θέλεις να είσαι σίγουρος για την ασφάλεια του λογαριασμού σου. Η έκκληση του social media προς όλους τους χρήστες.

Το Twitter καλεί τους πάνω από 330 εκατομμύρια χρήστες τους να προχωρήσουν σε αλλαγή των κωδικών πρόσβασής τους στους λογαριασμούς τους. Αν αναρωτιέσαι γιατί, υπάρχει απάντηση! Λόγω μιας δυσλειτουργίας, ορισμένοι από τους κωδικούς αποθηκεύτηκαν σε μη κρυπτογραφημένα κείμενα στο εσωτερικό δίκτυο του Twitter.

Η σχετική ανακοίνωση αναφέρει πως από την έρευνα που διενεργήθηκε, δεν βρέθηκαν ενδείξεις ότι έχουν κλαπεί οι κωδικοί, ωστόσο, η εταιρεία οφείλει να κάνει έκκληση προς όλους τους χρήστες να σκεφθούν την πιθανότητα να τους αλλάξουν για προληπτικούς λόγους.

Σημειώνεται πως το social media δεν έδωσε λεπτομέρειες για τον αριθμό των κωδικών που εκτέθηκαν λόγω της δυσλειτουργίας.

Θυμίζουμε ότι το 2016, είχε γίνει γνωστό πως είχαν διαρρεύσει 32 εκατομμύρια κωδικοί στο Twitter ενώ είχε χακαριστεί και ο ο λογαριασμός του co-founder, Evan William.

Στο παρελθόν αρκετοί high-profile users, όπως ο Drake και η Lana Del Rey, είχαν δει επίσης τους λογαριασμούς τους να χακάρονται.

Δες εδώ το νέο χαρακτηριστικό του Twitter που αφορά όλους τους χρήστες!

Διάβασε και αυτό:

Πώς μπορούν να σου κλέψουν τους κωδικούς σου χωρίς να καταλάβεις τίποτα!