Να σου συστήσουμε το Nike Adapt BB, το νέο παπούτσι της Nike, το οποίο δέχεται εντολές μέσω app στο κινητό, δένει μόνο του τα κορδόνια, προσαρμόζεται στο πόδι και χρειάζεται φόρτιση!

Το νέο Nike παπούτσι που παρουσιάστηκε επίσημα απ’ την εταιρεία είναι το μέλλον των παπουτσιών. Δεν χρειάζεται ν’ ανησυχείς για την προσαρμογή στο πόδι σου, γιατί γίνεται αυτόματα. Δεν χρειάζεται να σκύβεις για να δένεις τα κορδόνια σου, γιατί δένονται μόνα τους.

Το έξυπνο παπούτσι της Nike ξεκινάει το επόμενο διάστημα το λανσάρισμά του στην αγορά της Αμερικής κοστίζοντας 350 δολάρια. Σε δεύτερη φάση θα έρθει και στην Ευρώπη.

https://www.youtube.com/watch?time_continue=2&v=uZJ2bq12JSI

Πώς ακριβώς δουλεύει το νέο παπούτσι της Nike;

Τα αθλητικά παπούτσια της Nike προσαρμόζονται μόνα τους στο σχήμα του ποδιού, ελεγχόμενα με εντολή από smartphone ή με το πάτημα ενός κουμπιού πάνω στο παπούτσι.

Το «Nike Adapt ΒΒ» έχει σχεδιαστεί κατ’ αρχήν για παίκτες μπάσκετ, αλλά μπορεί να χρησιμοποιηθεί και σε άλλα σπορ.

Απαιτεί φόρτιση ανά διαστήματα και γι’ αυτό θα πωλείται απ’ τον Φεβρουάριο μαζί με ένα “πατάκι” επαναφόρτισης.

Ο διευθυντής καινοτομιών της εταιρείας, Έρικ Αβάρ, δήλωσε για τα νέα αθλητικά:

Στη διάρκεια ενός παιχνιδιού μπάσκετ το πόδι του αθλητή αλλάζει και η ικανότητα να αλλάζει εξίσου γρήγορα η προσαρμογή του παπουτσιού στο πόδι, χαλαρώνοντας ώστε να αυξηθεί η κυκλοφορία του αίματος και μετά σφίγγοντας πάλι για καλύτερη απόδοση, είναι κάτι που πιστεύουμε ότι θα βελτιώσει την όλη εμπειρία ενός αθλητή

Σημειώνεται πως θα μπορείς να εξατομικεύσεις την αυτόματη προσαρμογή του παπουτσιού στο πόδι σου μέσω μιας κινητής εφαρμογής που αποθηκεύει εκ των προτέρων τις προτιμήσεις σου και μετά τις ενεργοποιεί στο παπούτσι.

Οι αισθητήρες του έξυπνου παπουτσιού αντιλαμβάνονται την ένταση που βάζει το πόδι σε διαφορετικές φάσεις και ανάλογα χαλαρώνουν ή σφίγγουν το παπούτσι.

Διάβασε ακόμα:

Anna Wintour και Nike λανσάρουν τα sneakers που θέλεις να φορέσεις! | Photos