Το νέο χαρακτηριστικό του YouTube έχει ως βασικό του στόχο να σε ξεκουράσει, να κάνεις ένα διάλειμμα, να ξεκουράσεις τα μάτια σου και το μυαλό σου!

Το νέο χαρακτηριστικό του YouTube θα το αγαπήσεις! Το app του YouTube έχει ως στόχο να περάσεις ποιοτικό χρόνο και γι΄αυτό σχεδιάζει δύο νέα εργαλεία, τα οποία είχε προηγουμένως λανσάρει στην παιδική του εκδοχή, Kid app. Φυσικά, τα ερωτήματα παραμένουν για το αν αυτές οι νέες επιλογές που θα δοθούν στους χρήστες θα πλήξουν τις διαφημίσεις, καθώς οι χρήστες θα έχουν περισσότερο τον έλεγχο της εφαρμογής και του κινητού τους.

Ποιο είναι, όμως, το νέο χαρακτηριστικό του YouTube; Οι χρήστες μπορούν να βάλουν ένα timer, ξυπνητήρι, ειδοποίηση όπως θες πες το για να τους έρχεται κάθε φορά που είναι ώρα να κάνουν ένα διάλειμμα. Παράλληλα, το YouTube έχει λανσάρει ακόμα δύο επιλογές με στόχο να περιορίσει τις ειδοποιήσεις που έρχονται στο κινητό τηλέφωνο των χρηστών απ’ την εφαρμογή. Έτσι, το κινητό σου δεν θα χτυπά κάθε λίγο και λιγάκι, συνειδητοποιώντας πως πρόκειται για μια ειδοποίηση από το YouTube.

«Έχουμε προσθέσει επίσης, μια επιλογή για τους χρήστες να λαμβάνουν μια ειδοποίηση την ημέρα ενώ μπορούν να διαμορφώσουν τις ειδοποιήσεις τους έτσι ώστε να έρχονται μόνο μέσα σε συγκεκριμένα χρονικά πλαίσια, που θα έχει επιλέξει ο χρήστης», ανέφερε η CEO του YouTube, Susan Wojcicki.

Να σημειώσουμε πάντως πως όλο και περισσότερες εφαρμογές, όπως το Facebook και το Instagram, προσπαθούν να περνάς περισσότερο ποιοτικό χρόνο στα social media και τα νέα αυτά εργαλεία είναι διαθέσιμα τόσο για Android όσο και για iPhones.

Κι ενώ γίνονται αυτές οι κινήσεις από τα social media, οι διαφημιστές επικεντρώνονται στο πώς αυτά τα νέα χαρακτηριστικά θα επιδράσουν τις καμπάνιες που τρέχουν. Γιατί το να σπαταλά ένας χρήστης λιγότερο χρόνο στο κινητό του τηλέφωνο, δεν ακούγεται και πολύ ωραίο για τις μεγάλες εταιρείες.

Σύμφωνα πάντως με το YouTube οι άνθρωποι βλέπουν περισσότερο από 180 εκ. ώρες στην εφαρμογή κάθε μέρα και αυτό μαζί με τις αλληλεπιδράσεις στο app, με likes, commentes και chat.

Διαβάστε επίσης:

YouTube Incognito για να κρατάς την ιδιωτικότητά σου! Δες πώς θα το ενεργοποιήσεις