Όσοι έχουν iPhone καταλαβαίνουν πολύ καλά γιατί το κόλπο με τον κέρσορα θα κάνει πιο εύκολη τη ζωή τους. Γιατί για παράδειγμα δεν θα πρέπει να διαγράψουν μια ολόκληρη πρόταση σε περίπτωση που έκαναν ένα μικρό τυπογραφικό λαθάκι.

Όταν γράφουμε ένα μήνυμα σε iPhone και τυχαίνει να κάνουμε κάποιο λάθος, αυτό που συνήθως κάνουμε είναι να προσπαθούμε να τοποθετήσουμε τον κέρσορα στη λέξη που θέλουμε να διορθώσουμε. Κάποιοι μπορεί να χρησιμοποιούν τον μεγεθυντικό φακό και κάποιοι άλλοι να παλεύουν να μη διαγράψουν όλο το μήνυμα.

Το καλύτερο κόλπο με τον κέρσορα στο iPhone, όμως, το είδαμε σε ένα tweet, το οποίο θα διευκολύνει αρκετά τη ζωή σου. Σύμφωνα με την Krissy Brierre-Davis, τη χρήστη του Twitter που έγινε viral για το trick με τον κέρσορα, το μυστικό είναι στο διάστημα.

Θα σκέφτεσαι σιγά το σπουδαίο, αυτό το ήξερα ήδη, αλλά το άρθρο δεν τελειώνει εδώ! Ξεκίνα να πληκτρολογείς ένα οποιοδήποτε κείμενο στο iPhone. Κράτησε πατημένο το διάστημα και πάτησε ξανά ενώ το κρατάς πατημένο. Μετά από αυτό, θα πρέπει να μπορείς να μετακινείς τον κέρσορα σε όποιο σημείο του κειμένου χρειάζεται διόρθωση. Μαγικό;

Σύμφωνα μάλιστα με το BuzzFeed, το ίδιο κόλπο μπορείς να το κάνεις, κρατώντας οποιοδήποτε άλλο κουμπί του πληκτρολογίου σου.

Την ίδια στιγμή, πέρα από το κόλπο με το διάστημα, μπορούμε να μετακινήσουμε τον κέρσορα και με τη βοήθεια του μεγεθυντικού φακού, τον οποίο ενεργοποιούμε, όταν πατάμε πάνω στο κείμενο και κρατάμε τον κέρσορα πατημένο. Ο μεγεθυντικός φακός σε βοηθάει να εντοπίσεις και να μετακινήσεις τον κέρσορα με μεγαλύτερη ακρίβεια σε ένα συγκεκριμένο σημείο.

Διάβασε ακόμη:

Τρία κόλπα που θ’ αλλάξουν τη ζωή σου εάν έχεις iPhone

Photo: Pexels/Porapak Apichodilok