Το Instagram γνωρίζει όλα σου τα μυστικά, ακόμα και αυτά που δεν θέλεις να αποκαλύψεις ούτε στον ίδιο σου τον εαυτό, ούτε στην καλύτερή σου φίλη. Το Instagram σου αποκαλύπτει ποιος βλέπει το προφίλ σου, ποιος σε stalkαρει;

Γιατί ορισμένοι followers σου εμφανίζονται πιο ψηλά από όλους; Γιατί στο Insta Story σου σου εμφανίζονται συγκεκριμένα άτομα πιο ψηλά από άλλους ασχέτως με τη σειρά που τα έχουν δει; Τελικά το Instagram σου αποκαλύπτει ποιος βλέπει το προφίλ σου;

Ναι, το Instagram γνωρίζει όλα σου τα μυστικά και έτσι λειτουργεί ο αλγόριθμός του. Οι χρήστες θεωρούν ότι αυτοί που εμφανίζονται ψηλά στους viewers των Insta Stories τους είναι και αυτοί που έχουν εμμονή μαζί τους και επισκέπτονται το προφίλ τους πιο συχνά από άλλους. Ωστόσο, αυτό δεν ισχύει, τουλάχιστον όχι στο 100%.

Και τελικά το Instagram σου αποκαλύπτει ποιος βλέπει το προφίλ σου; Όχι ακριβώς. Μάλλον συμβαίνει το αντίθετο. Δηλαδή, εσύ όταν stalkαρεις τον πρώην σου ή έναν αιώνιο εχθρό, τότε είναι πιο πιθανό να σου εμφανίζεται ψηλά στο feed, στα stories, παντού. Δεν μπορείς να ξεφύγεις από αυτό.

Παράλληλα, αν βλέπεις πως άγνωστα άτομα έχουν δει το story σου…δεν είναι καθόλου τυχαίο. Αν εσύ τσεκάρεις κάθε λίγο και λιγάκι ποιος είδε το υπέροχο story που έκανες από την παραλία, το Instagram θέλοντας να σου δώσει μια ώθηση, μια καινούργια πληροφορία, προβάλλει περισσότερο το Insta Story σου και σε άλλα προφίλ. Και είναι πιθανό κάποιος από αυτούς να το ανοίξει!

Ένα video απ’ το The Verge, σου εξηγεί ακριβώς πως λειτουργεί ο αλγόριθμος του Instagram και σου λύνει όλες τις απορίες ενώ σου αποκαλύπτει όλα όσα θέλεις να ξέρεις.

Διαβάστε επίσης:

Το Facebook θέλει να διευρύνει τις επαφές σου στο Messenger και το κάνει!

Credits: Mashable