Εντάξει, είπαμε το Instagram να κάνει βήματα για το καλό μας, την ψυχική ηρεμία μας. Να σβήσει τα likes που λίγο μας ενδιαφέρουν, να πάρει ασφαλώς μέτρα κατά του bullying αλλά ως εδώ. Η παρακολούθηση στο Instagram πλέον, απαγορεύεται;;; Ζούκερμπεργκ σε ψάχνουμε!

Παιδιά, δεν γίνεται να τα ισοπεδώνουμε όλα σε τούτη τη ζωή. Και τι αξία θα έχει πια το Instragram αν δεν μπορείς να κρυφοκοιτάξεις τι κάνει ο πρώην σου, η φίλη σου, ο συνάδελφος, η οικογένειά σου βρε αδερφέ!

Εντάξει, ίσως είμαι λιγάκι υπερβολική γιατί τα “δυσάρεστα” μόλις έγινα γνωστά κι ακόμη δεν μπορώ να το διαχειριστώ. Πλέον, η παρακολούθηση στο Instagram απαγορεύεται ρητά κι απ’ τον νόμο. Δηλαδή, το Instagram ακυρώνει, διαγράφει, εξαφανίζει (πώς αλλιώς να στο πω;;;), το “Following” tab, στο οποίο μπορούσες να δεις τις κινήσεις όλων των φίλων σου.

Για να γίνω πιο συγκεκριμένη… κάτω δεξιά στην καρδούλα, βλέπεις τις δικές σου ειδοποιήσεις, ποιος σε κάνει follow, ποιος σου έκανε like στη φωτογραφία σου, ποιος σε έκανε tag κι άλλα τέτοια ωραία. Ακριβώς στο δίπλα tab, βλέπεις όλες τις κινήσεις που κάνουν όσοι ακολουθείς.

Αυτά είναι τα σημάδια ότι σε ακολουθεί ένα ψεύτικο account στο Instagram!

Με λίγα λόγια, βλέπεις ό,τι σε ενδιαφέρει: Πού έκανε like και comment ένας φίλος, πρώην, νυν , συνάδελφος, ποιο νέο προφίλ ξεκίνησε να ακολουθεί; Και όλα αυτά, τα είχες έτοιμα μπροστά σου χωρίς να χρειάζεται να ζοριστείς ιδιαίτερα.

παρακολούθηση στο Instagram

Το “Following” tab, έκανε το “ντεμπούτο” του τον Μάρτιο του 2011 και δείχνει τη δραστηριότητα όλων των ανθρώπων που ακολουθείς, δίνοντας σου και μια μικρή γεύση για το τι αρέσει στους φίλους σου. Αυτό το “μαγικό” tab έτσι μια μέρα “μαγικά” (και σύντομα) θα εξαφανιστεί.

Και πλέον, θα μπορείς να βλέπεις μόνο τη δική σου δραστηριότητα (λες να ξεχνάω αγαπητέ Ζούκερμπεργκ, τι κάνω στο app;;), θα βλέπεις τα like, commcents, follows στις φωτογραφίες σου και στο account σου. Γενικά, θα μπορείς να παρακολουθείς μόνο τι συμβαίνει στο δικό σου “σπίτι” και όχι στου διπλανού.

παρακολούθηση στο Instagram

Και όλα αυτά σύμφωνα με το Buzzfeed, το οποίο ελπίζουμε σύντομα να διαψευστεί… αν και οι πηγές του προέρχονται κατευθείαν από Instagram, μη σου πω από το δεξί χέρι του Μαρκ.

Το σκεπτικό πίσω από αυτήν την απόφαση είναι η “απλότητα”. Το “Following” tab θα αρχίσει σταδιακά να εξαφανίζεται αυτήν την εβδομάδα, αν και ορισμένοι βιώνουν αυτήν την “απώλεια” από τον Αύγουστο.

Βάζει και βγάζει features το Instagram κι εμείς περιμένουμε τα επόμενα βήματα, αν και λιγάκι μας στεναχώρησαν αυτά τα νέα. Η παρακολούθηση στο Instagram γίνεται πιο δύσκολη αλλά ευτυχώς υπάρχουν κι άλλα κανάλια.

Δες και αυτό:

Το Instagram λάνσαρε το «Threads», τη νέα του εφαρμογή μηνυμάτων

Photo: unsplash/Georgia de Lotz