Το Instagram λάνσαρε το «Threads», τη νέα του εφαρμογή μηνυμάτων, την ύπαρξη του οποίου γνωρίζαμε και περιμέναμε εδώ και καιρό.

Η αναμονή έλαβε τέλος και την περασμένη Πέμπτη, το Instagram λάνσαρε τη νέα του εφαρμογή ανταλλαγής μηνυμάτων για τους χρήστες του, το οποίο ακούει στο όνομα «Threads».

Πρόκειται για την εφαρμογή που θα σε αφήνει να στέλνεις μηνύματα, φωτογραφίες και βίντεο στη λίστα σου με τους “close friends”. Παράλληλα, σε ενθαρρύνει να κοινοποιείς την τοποθεσία σου, το status κι άλλα προσωπικά δεδομένα, γεγονός που έχει προκαλέσει ήδη τις πρώτες ανησυχίες.

Το Threads είναι διαθέσιμο για iPhone και Android, εστιάζει στην κάμερα και επιτρέπει στους χρήστες του Instagram να μοιραστούν στιγμές με τους φίλους τους.

Χαρακτηριστικά, το Instagram ανέφερε: «Γνωρίζουμε πώς επικοινωνείτε αυτό που κάνετε και πώς αισθάνεστε για τις φωτογραφίες και τα βίντεο. Γι’ αυτό δημιουργήσαμε τo Threads, έναν νέο τρόπο για να μιλήσουμε με φίλους σε έναν ιδιωτικό χώρο».

Η νέα εφαρμογή ανταλλαγής μηνυμάτων εστιάζει, όπως προαναφέρθηκε, κυρίως στην κάμερα, η οποία και εμφανίζεται μόλις ανοίγεις το app. Η κάμερα υπάρχει μόνο για να τραβάς φωτογραφίες και βίντεο και εάν αναρωτιέσαι -προς το παρόν- δεν υπάρχουν φίλτρα.

Στη συνέχεια, έχουμε το inbox του Threads, το οποίο είναι ίδιο με αυτό των DMs στο Instagram, μόνο που περιορίζεται σε αυτούς που έχεις ορίσει ως στενούς φίλους. Αυτό στην ουσία σημαίνει ότι πιθανόν να είναι και το μικρότερο inbox της ζωής σου, καθώς ο μέσος χρήστης του Instagram ορίζει το πολύ 24 άτομα ως “close friends”.

Photo: Instagram

Τέλος, έχουμε την οθόνη με το status, το οποίο μοιάζει με αυτό του Facebook. Για να δημιουργήσεις ένα status, διαλέγεις ένα emoji και τη γραμματοσειρά που επιθυμείς και στη συνέχεια γράφεις το κείμενο που θέλεις ή διαλέγεις ένα απ’ τα πιο διάσημα status που το Instagram σου εμφανίζει. Μετά, το Instagram σε ρωτάει για πόσες ώρες (από μία έως τέσσερις) θέλεις να είναι ορατό το status που δημιούργησες.

Photo: Instagram

Το “auto status” είναι η επιλογή που το Instagram θέλει να διαλέξεις, καθώς αυτή θα ανανεώνει την “κατάστασή σου” καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας. Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι το Instagram θα ξέρει πότε είσαι στο σπίτι, πότε είσαι στη δουλειά και θα ενημερώνει και τους φίλους σου για να μην ανησυχούν φυσικά! Η εταιρεία λέει ότι δεν θα αποθηκεύει αυτά τα δεδομένα, ενώ υπόσχεται ότι αυτά θα είναι ορατά μόνο απ’ τις στενές σου επαφές.

Διάβασε ακόμη:

Πώς λειτουργεί το εργαλείο του Instagram κατά του bullying

Photo: Instagram