Τα νέα χαρακτηριστικά του Instagram έρχονται σε μια προσπάθεια να γίνει η καραντίνα λίγο πιο υποφερτή! Το social media μας βοηθάει να περνάμε χρόνο με τους φίλους μας εξ’ αποστάσεως, όσο μένουμε σπίτι!

Η ομάδα ανάπτυξης του Instagram δουλεύει πυρετωδώς αυτό τον καιρό, προσθέτοντας μερικές νέες λειτουργίες, οι οποίες μας βοηθούν να μην νιώθουμε τόσο μόνοι όσο είμαστε στο σπίτι απομονωμένοι.

Μάλλον τα κάνεις όλα λάθος στο Instagram, σύμφωνα με τους master!

Ποια είναι τα νέα χαρακτηριστικά του Instagram;

Το πρώτο είναι το Co-Watching, με το οποίο οι χρήστες μπορούν να παρακολουθούν παρέα με τους φίλους ένα κοινό feed μέσω video chat.

Πώς θα το ενεργοποιήσεις; Πολύ απλά θα πρέπει να ξεκινήσεις μια νέα συνομιλία μέσω video με κάποιον φίλο σου και στη συνέχεια να πατήσεις στο εικονίδιο της φωτογραφίας στην κάτω δεξιά γωνία. Εκεί θα σου εμφανιστεί μια λίστα με αναρτήσεις στις οποίες έχεις κάνει like πρόσφατα και από εκεί μπορείς να διαλέξεις στη συνέχεια αυτές που θέλεις να εμφανιστούν στη συνομιλία με τον φίλο σου.

Το δεύτερο νέο χαρακτηριστικό αφορά την προσθήκη περισσότερων έγκυρων και αξιόπιστων πηγών ενημέρωσης για τον κορονοϊό, μέσα στο σύστημα αναζήτησης του Instagram.

Παράλληλα, έχουν προστεθεί ξεχωριστά stickers για να μπορέσουμε να προωθήσουμε το μήνυμα #μένουμε_σπίτι μέσα απ’ τα stories μας, ενώ εμφανίστηκε κι ένα sticker για δωρεές σε μη κερδοσκοπικούς οργανισμούς.

Τονίζεται πως το donation sticker είχε διαρρεύσει έναν χρόνο πριν απ’ την Jane Manchun Wong, η οποία είχε ανεβάσει το σχετικό screenshot της στο Twitter της ενημερώνοντας πως μ’ αυτό το αυτοκόλλητο μπορεί κανείς να δωρίζει χρήματα όπου θεωρεί ότι αξίζει και υπάρχει ανάγκη. Το συγκεκριμένο χαρακτηριστικό μοιάζει με τις δωρεές που γίνονται στο Facebook για φιλανθρωπικούς ή προσωπικούς λόγους. Οι χρήστες μπορούν να αναζητήσουν μια λίστα με μη κερδοσκοπικούς οργανισμούς και να κάνουν τη δωρεά τους.

Δες ακόμα τι άλλο ετοιμάζει το Instagram:

Τι είναι η νέα λειτουργία “Mirror” στα Instagram Stories;

Photo: Pexels