Απαγορεύτηκαν οι διαφημίσεις με την Kylie Jenner στο Instagram από αρμόδιο φορέα ελέγχου. Ποιοι διαφήμιζαν τα προϊόντα τους χρησιμοποιώντας φωτογραφίες της star;

Οι διαφημίσεις με την star της οικογένειας Kardashian αφορούν δύο εταιρείες ομορφιάς, οι οποίες έκαναν διαφημίσεις που άφηναν να εννοηθεί ότι θα μπορούσαν να κάνουν τις γυναίκες που θα επέλεγαν τα προϊόντα τους να μοιάζουν με την Kylie Jenner.

Ο λόγος για τα ινστιτούτα αισθητικής AKJ Aesthetics και Queen of Aesthetics, οι οποίες προωθούσαν πακέτα ομορφιάς με τον τίτλο “Kylie Jenner package”.

Σύμφωνα, όμως, με την Αρχή Διαφημιστικών Προτύπων (ASA) της Βρετανίας αμφισβητήθηκε το λανσάρισμα των εταιριών, καθώς οι διαφημίσεις εξετάστηκαν αν πρότειναν παραπλανητικά πως τα πακέτα τους θα έδιναν στις πελάτισσες χείλη, ζυγωματικά και γνάθο σαν της Kylie Jenner.

Οι τρεις πιο εύκολοι τρόποι για να κάνεις repost μια ανάρτηση στο Instagram!

Οι 2 εταιρείες δήλωσαν πως χρησιμοποίησαν φωτογραφίες της Kylie Jenner επειδή τη θεωρούν ιδανική για να προσελκύσει τον κόσμο που ήθελαν, ενώ σημείωσαν πως και η ίδια η star έχει χρησιμοποιήσει στο παρελθόν παρόμοια fillers, όπως αυτά που προσφέρουν.

Η AKJ Aesthetics δεν έμεινε, όμως, στις διαφημίσεις με την star, αλλά πρόσφερε κι ένα “πακέτο Kylie” ως βραβείο στον διαγωνισμό, το οποίο η ASA αποφάσισε ότι ήταν μια κίνηση ανευθυνότητας.

Θεωρήσαμε ότι οι καταναλωτές θα πίστευαν από τις διαφημίσεις ότι θα μπορούσαν να επιτύχουν παρόμοια αποτελέσματα με αυτά στα χαρακτηριστικά της Kylie Jenner και ότι οι φωτογραφίες απεικονίζουν με ακρίβεια τι θα μπορούσε γενικά να επιτευχθεί με τη χρήση των διαφημιζόμενων καλλυντικών διαδικασιών

Η ASA φυσικά απαγόρευσε τις διαφημίσεις και είπε στην AKJ Aesthetics και την Queen of Aesthetics να μην χρησιμοποιήσουν ποτέ στο μέλλον στις διαφημίσεις τους celebrities, εάν εκείνες δεν είχαν χρησιμοποιήσει τα προϊόντα τους.

Σημειώνεται ότι νωρίτερα μέσα στον μήνα το Instagram δήλωσε ότι θα αρχίσει να αποκρύπτει προσφορές για επεμβάσεις αισθητικής και προϊόντα για δίαιτα και διατροφή σε χρήστες ηλικίας κάτω των 18 ετών.  

Διάφορα προϊόντα με τιμές… απαγορεύονται πλέον απ’ το Instagram!