Από σήμερα το Instagram αλλάζει και δεν θα είναι πια το ίδιο! Το social media ξεπέρασε το 1 δις χρήστες κι ανακοίνωσε μια έκπληξη!

Τα videos στο Instagram θα μπορούν πλέον να έχουν διάρκεια μέχρι και μια ώρα, κάτι που το καθιστά ανταγωνιστή του YouTube, ειδικά όταν μιλάμε για τους νέους σε ηλικία χρήστες!

To Instagram ανακοίνωσε πως ξεπέρασε το ένα δισεκατομμύριο ενεργούς μηνιαίους χρήστες παγκοσμίως, ενώ πέρυσι το Σεπτέμβριο είχε περίπου 800 εκατομμύρια χρήστες.

Πρόκειται για την τέταρτη πλατφόρμα δικτύωσης του Facebook που ξεπερνά το φράγμα του ενός δισεκατομμυρίου χρηστών, καθώς αυτό το έχουν καταφέρει ήδη το Facebook, το WhatsApp και το Messenger.

Σημειώνεται πως η νέα κινητή εφαρμογή IGTV του Instagram δίνει τη δυνατότητα στους χρήστες να ποστάρουν videos μεγάλης διάρκειας. Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι καλλιτέχνες θα μπορούν να ανεβάζουν στο social media πλούσιο υλικό, αλλά κι ολόκληρα τα video clips τους, επιτέλους!

Οι περισσότεροι χρήστες θα μπορούν να ποστάρουν video έως δέκα λεπτά, όμως, όσοι έχουν πολλούς followers θα δικαιούνται videos έως μιας ώρας.

Κάθε χρήστης θα έχει πλέον ένα δικό του «κανάλι» στο IGTV, όπως στο YouTube, όπου θα «ανεβάζει» τα videos του. Όποιος έχει λογαριασμό Instagram, αυτομάτως θα αποκτά και «κανάλι» στο IGTV μετά την ανανέωση της εφαρμογής του.

To Instagram ανάφερε σε ανακοίνωσή του:

Οι έφηβοι βλέπουν σήμερα 40% λιγότερη τηλεόραση από ό,τι πριν από πέντε χρόνια. Είναι η ώρα του video να προχωρήσει και να εξελιχθεί

Διαβάστε ακόμα:

To Instagram δε θα στέλνει πια ειδοποιήσεις όταν κάνεις screenshot τα Stories!

Photo: Pixabay