Το Google Translate πήρε… «πτυχίο» και κάνει τη ζωή μας πιο εύκολη!

LIKE US ON FACEBOOK

Το Google Translate δεν φημίζεται για τις ικανότητές του στη μετάφραση. Δηλαδή, ναι μεν μας βοηθά ορισμένες φορές αλλά άλλες φορές μας μπερδεύει περισσότερο και δεν βγάζουμε κανένα νόημα. Ποια είναι η αλλαγή στο Google Translate;

Η μετάφραση στο Google είναι βοηθητική όταν θέλεις να μεταφράσει μια λέξη μεμονωμένα ή μια μικρή φράση. Αν του βάλεις μια ολόκληρη πρόταση ή μια παράγραφο, τότε σίγουρα δεν θα βγάλεις άκρη. Ποια είναι η αλλαγή στο Google Trasnlate;

Ξεχωρίζει τα φύλα! Προηγουμένως το Google θα έδινε μια μετάφραση που θα μπορούσε να έχει θηλυκό ή αρσενικό «πρόσημο». Μάλιστα, συγκεκριμένες λέξεις όπως «ισχυρός» ή «γιατρός» θα μεταφράζονταν ως αρσενικά, ενώ λέξεις όπως «όμορφη» και «νοσοκόμα» θα ήταν θηλυκά. Τώρα αυτό αλλάζει, καθώς το Google Translate μπορεί και ξεχωρίζει τα φύλα και σου μεταφράζει και τις δύο επιλογές.

Πρόκειται για μια κίνηση, μια προσπάθεια να μειωθεί η μεροληψία των φύλων στις μεταφράσεις.  Και αυτή είναι μια σημαντική προσπάθεια, που θα μπερδεύει και λιγότερο τους χρήστες.

Προς το παρόν, οι μεταφράσεις που σχετίζονται με το φύλο είναι διαθέσιμες για μεμονωμένες λέξεις από αγγλικά σε Γαλλικά, Ιταλικά, Πορτογαλικά ή Ισπανικά και Τούρκικα. Κουράγιο και υπομονή και θα εφαρμοστεί βήμα-βήμα σε όλες τις γλώσσες και στα Ελληνικά.

Η Google μάλιστα δίνει ένα παράδειγμα, όπως φαίνεται στη φωτογραφία παρακάτω. Όταν πληκτρολογείς «o bir doktor» στα τούρκικα θα σου εμφανιστούν δύο επιλογές: «he is a doctor» και «she is a doctor».

αλλαγή στο Google Translate

Το συγκεκριμένο χαρακτηριστικό λειτουργεί προς το παρόν σε προγράμματα περιήγησης όπως Chrome και Firefox και σύντομα θα είναι διαθέσιμο και για iOS και Android. Η Google αναφέρει πως εργάζεται, βελτιώνεται και θα υποστηρίζει και άλλες γλώσσες!

Και μπορεί μερικές φορές να σε εκνευρίζει ή να σε κάνει να γελάς με τον τρόπο που μεταφράζει ορισμένες φράσεις, αλλά πολλές φορές ζητάς τη βοήθειά του. Υπομονή και θα γίνει καλύτερο.

Διαβάστε επίσης:

Google Translate offline και στα ελληνικά! Το app γίνεται εξυπνότερο

Copyright © iPop 2012 - 2017 | All rights reserved