Το Facebook ζητά να μάθει τους φίλους σου κι εσύ πρέπει να κάνεις μια κίνηση!

LIKE US ON FACEBOOK

Το Facebook επιμένει και θέλει να κάνει το News Feed σου πιο σχετικό, να σου εμφανίζονται αναρτήσεις φίλων σου. Και γι’ αυτό το Facebook θέλεις να ξέρει τους φίλους σου, γιατί αλλάζει ο αλγόριθμος του News Feed στο Facebook.

Ναι, ο νέος αλγόριθμος του News Feed προσπαθεί και σου δείχνει περισσότερα posts από τους πιο στενούς σου φίλους. Για να το κάνει αυτό, υιοθετεί πλέον μια νέα προσέγγιση: Ζητά από τους χρήστες απευθείας να του πουν ποιοι είναι οι καλύτεροί τους φίλοι.

Αρχικά, το Facebook προσπάθησε να προβλέψει ποιοι είναι οι πιο στενοί σου φίλοι με το να παρακολουθεί διάφορα σημάδια όπως είναι το με ποιους αλληλεπιδράς πιο συχνά, με likes, comments αλλά και μηνύματα. Πλέον, όμως, η εταιρεία ζητά απ’ τους ανθρώπους πουν ακριβώς ποιοι είναι οι καλύτεροί τους φίλοι ώστε να μπορούν να φτιάξουν το News Feed αναλόγως, προσαρμοσμένο για τον κάθε χρήστη.

«Ξεκινήσαμε να ρωτάμε τους ανθρώπους στο Facebook και να τους ζητάμε να φτιάξουν μια λίστα με τους φίλους στο Facebook που είναι πιο κοντά», ανέφερε η εταιρεία σε ανακοίνωσή της προσθέτοντας πως εξετάζουν τα «μονοπάτια» εκείνα που θα φέρουν καλύτερα αποτελέσματα και μέσα σε αυτά είναι και οι φωτογραφίες στις οποίες έχει γίνει επισήμανση αλλά και τα σχόλια.

Κι έτσι προσπαθεί και σχεδιάζει το νέο News Feed του Facebook. Η εταιρεία αναφέρει επίσης, πως προσπαθεί να κάνει το NewsFeed πιο σχετικό, χωρίς αυτό να σημαίνει πως θα βλέπεις μόνο το περιεχόμενο των κολλητών σου!

Παράλληλα, η άλλη προσπάθεια που κάνει το Facebook είναι να περιορίσει το click-bait περιεχόμενο.

Διαβάστε επίσης:

Το χαρακτηριστικό που είχαμε αγαπήσει στο Facebook επιστρέφει!

Copyright © iPop 2012 - 2017 | All rights reserved