Οι λογαριασμοί μνήμης στο Facebook είναι η δυνατότητα που έχει δώσει εδώ και αρκετά χρόνια η πλατφόρμα για τους χρήστες που έχουν φύγει απ’ τη ζωή.

Οι λογαριασμοί μνήμης στο Facebook βελτιώνονται με τη βοήθεια τεχνητής νοημοσύνης, όπως ανακοίνωσε επίσημα το μέσο κοινωνικής δικτύωσης. Η εταιρία προχωρά σε σοβαρές αλλαγές για το πώς διαχειρίζεται αυτά τα accounts, συμπεριλαμβανομένου της προσπάθειας να σταματήσει την υπενθύμιση γενεθλίων αλλά ακόμη και τις ειδοποιήσεις για τους φίλους που έχουν πεθάνει.

Οι φίλοι νεκρών χρηστών, δηλαδή, δεν θα λαμβάνουν ειδοποιήσεις για το πότε έχουν γενέθλια, κάτι που είναι επίπονο και δεν θα μπορούν να στέλνουν προσκλήσεις για event.

Εδώ και καιρό το Facebook έχει δεχθεί κατηγορίες για ανεπιθύμητες ειδοποιήσεις. Αλλά όταν κάποιος έχει πεθάνει, τότε τέτοιες ειδοποιήσεις δεν είναι απλώς ενοχλητικές για συγγενείς και φίλους αλλά είναι επίπονες. Γι΄αυτό και το Facebook ανακοίνωσε την Τρίτη πως προχωρά σε βασικές αλλαγές με σεβασμό στους λογαριασμούς μνήμης.

Όταν ένας χρήστης πεθαίνει, τότε οι συγγενείς ή οι φίλοι ζητούν απ’ το Facebook να μετατρέπει το account σε σελίδα. Διαφορετικά, ο κάθε χρήστης μπορεί να δηλώσει από πριν ότι όταν πεθάνει θέλει να σβηστεί ο λογαριασμός του ή να ορίσει έναν άνθρωπο για να το αναλάβει.

Ωστόσο, υπάρχουν και λογαριασμοί που παραμένουν ενεργοί και αυτό προσπαθεί να αποτρέψει το Facebook και να διορθώσει. Υπάρχουν προφίλ που παραμένουν ανοιχτά και σε αυτά με τη βοήθεια της τεχνητής νοημοσύνης, το Facebook θα επέμβει.

Οι φίλοι του χρήστη που έχει πεθάνει δεν θα λαμβάνουν καμία ειδοποίηση από εκείνον και οι συγγενείς θα μπορούν να σβήσουν τον συγκεκριμένο  λογαριασμό.

λογαριασμοί μνήμης στο Facebook

Όπως ανέφερε η εταιρία, αν ένας λογαριασμός δεν έχει μετατραπεί ακόμη σε λογαριασμό μνήμης, «θα χρησιμοποιούμε την τεχνητή νοημοσύνη για να εμποδίζουμε το προφίλ να εμφανίζεται με τρόπο που είναι επίπονο», προσθέτοντας πως «εργαζόμαστε για να γίνουμε καλύτεροι και πιο γρήγοροι στο θέμα αυτό».

Ελπίζουμε το Facebook να παραμείνει ένα μέρος όπου η μνήμη και το πνεύμα των αγαπημένων μας θα μπορεί να γιορτάζεται και να εξακολουθήσει να ζει

Την ίδια στιγμή, η εταιρία θα επεκτείνει και την ενότητα “αφιερώματα” που είναι διαθέσιμη σε λογαριασμούς μνήμης. Το τμήμα αυτό θα είναι ένας χώρος αφιερωμένος σε φίλους και συγγενείς που θα μπορούν να αφήνουν τα μηνύματά τους. Τέλος, ο άνθρωπος που θα διαχειρίζεται έναν τέτοιο λογαριασμό θα έχει περισσότερο τον έλεγχο για αυτά τα αφιερώματα και το ποιος μπορεί να τα βλέπει.

Διαβάστε επίσης:

Πλέον μπορείς να διαγράψεις το προφίλ σου στο Facebook οριστικά!

Photo: Getty Images