Το Facebook θέλει να διευρύνει τις επαφές σου στο Messenger και το κάνει χρησιμοποιώντας το…”αδερφάκι” του. Ποιο άλλο; Το Instagram.

Το Facebook θέλει να διευρύνει τις επαφές σου στο Messenger και το κάνει! Ή μάλλον ακόμα πειραματίζεται αλλά είναι ζήτημα χρόνου να έχεις κι εσύ τη νέα δυνατότητα στον λογαριασμό σου.

Η εταιρεία έχει λανσάρει ένα νέο χαρακτηριστικό στο Messenger το οποίο “τραβά” τις επαφές σου από το Instagram, αν επιλέξεις να συνδεθείς στο account σου. Η επιλογή εμφανίζεται στο tap “People” του Messenger παράλληλα με την υπάρχουσα επιλογή για συγχρονισμό των επαφών του κινητού με το Messenger.

Το νέο χαρακτηριστικό εντοπίστηκε αρχικά από την Jane Manchun Wong, η οποία φυσικά έκανε screenshot και το δημοσίευσε στο Twitter. Και αυτό σημαίνει ότι το Facebook έχει ήδη ξεκινήσει τις δοκιμές.

Το καινούργιο χαρακτηριστικό έχει ήδη εμφανιστεί και σε άλλους χρήστες και είναι ζήτημα χρόνου να είναι διαθέσιμο σε όλους.

Όταν πατάς «Σύνδεση στο Instagram», το Messenger σου επιτρέπει να προσθέσεις όλες σου τις επαφές αυτόματα. Ό,τι επαφές έχεις δηλαδή στο Instagram να τις έχεις όλες και στο Messeger.

Παράλληλα, το username και το account στο Instagram θα είναι επίσης φανερά και σε άλλους φίλους σου στο Messenger που μπορεί να μη σε ακολουθούν στο Instagram.

Παρ΄όλα αυτά δεν ενθουσιάστηκαν όλοι με το καινούργιο χαρακτηριστικό και μένει απλώς να δούμε και στην πράξη πως θα λειτουργεί.

Όπως αναφέρουν πολλοί, ίσως δεν θα γίνεται αυτόματα ο συγχρονισμός των επαφών, αλλά ο χρήστης θα έχει τη δυνατότητα να επιλέγει από μόνος του ποιους θέλεις να προσθέσεις, ποιους όχι. Διότι αν ακολουθείς κάποιον “άγνωστο” στο Instagram ίσως να μη θέλεις να τον έχεις και στο Messenger.

Υπομονή λίγο ακόμα και θα το ανακαλύψουμε!

Διαβάστε επίσης:

Έχεις ενοχλητικούς followers στο Instagram; Το app “δουλεύει” για σένα!

Photo:SASCHA STEINBACH/EPA-EFE/REX/SHUTTERSTOCK