Το Facebook σου λέει πόσες ώρες σπαταλάς σε αυτό, με απόλυτη ακρίβεια, ώρες και λεπτά. Εσύ θέλεις αλήθεια να μάθεις;

Το Facebook σου λέει πόσες ώρες σπαταλάς σε αυτό, μέσα από ένα νέο εργαλείο, το οποίο επιτρέπει στους χρήστες να παρακολουθούν πόσο χρόνο περνούν στο social media.

Το νέο χαρακτηριστικό ξεκίνησε ως πρωτότυπο στην εφαρμογή Android και έχει σχεδιαστεί για να ενισχύσει την εμπειρία των χρηστών σε μια προσπάθεια να περιορίσει το scrolling χωρίς λόγο!

To Facebook σου λέει πόσες ώρες σπαταλάς σε αυτό! Συγκεκριμένα, σου δείχνει πόσα λεπτά πέρασες στο μέσω κοινωνικής δικτύωσης ανά ημέρα για τις τελευταίες επτά ημέρες και σου δίνει τη δυνατότητα να θέσεις ένα όριο, το οποίο όταν ξεπεράσεις να σου έρχεται ειδοποίηση!

Όπως δήλωσε εκπρόσωπος του Facebook στο TechCrunch, η ομάδα εργάζεται πάντα και ψάχνει νέους τρόπους να κάνει τους ανθρώπους να περνούν ουσιαστικό χρόνο στο Facebook.

Παράλληλα, οι χρήστες θα έχουν τη δυνατότητα να απενεργοποιήσουν τις ειδοποιήσεις για συγκεκριμένα χαρακτηριστικά, όπως ένα νέο post ή ένα μήνυμα. Και τα ίδια χαρακτηριστικά εξετάζονται και για το Instagram.

Η εισαγωγή τέτοιων χαρακτηριστικών έρχεται μετά από ανησυχίες που εκφράστηκαν αναφορικά με την εξάρτηση από την τεχνολογία, με το NHS να αποκαλύπτει σχέδια για τη χρηματοδότηση ενός κέντρου στο Λονδίνου για να βοηθήσει τους εθισμένους σε video games, social media και online πορνό.

Ο πρώην πρόεδρος του Facebook, San Parker αποκάλυψε ότι το κουμπί Like της πλατφόρμας δημιουργήθηκε για να δώσει στους χρήστες ένα χτύπημα ντοπαμίνης και ομολογεί πως δημιουργεί κάτι εθιστικό.

Η Apple ανακοίνωσε πρόσφατα ότι λαμβάνει μέτρα για να βοηθήσει την καταπολέμηση του εθισμού στα κινητά τηλέφωνα μέσω μιας νέας οθόνης που θα σου στέλνει αναλυτικές αναφορές για το πόσο χρόνο περνάς στη συσκευή!

Ακόμα ένα βήμα προς αυτήν την κατεύθυνση είναι ότι το iOS 12 θα διαθέτει επίσης λειτουργία “bedtime” που θα επιτρέπει στους χρήστες να κρύβουν τις ειδοποιήσεις και να σκουραίνουν τις οθόνες όταν κοιμούνται!

Διαβάστε επίσης:

Το Facebook το πάει ένα βήμα παραπέρα: Λανσάρει και περιοδικό!

Credits: Getty Images