Οι αλλαγές στο Facebook διαδέχονται η μια την άλλη και τα νέα χαρακτηριστικά του μας εμφανίζονται σχεδόν αθόρυβα. Το Facebook σε φέρνει πιο κοντά με αγνώστους με έναν creepy τρόπο.

Οι αλλαγές στο Facebook είναι πολλές ενώ στόχος του Μαρκ Ζούκερμπεργκ είναι να ενώσει τους ανθρώπους. Και μερικές φορές το app γίνεται λίγο creepy. Πλέον, το δημοφιλές social media θέλει να επισημάνει τα κοινά σημεία μεταξύ των χρηστών του.

Πώς θα το κάνει αυτό και τι εννοούμε; Η εταιρεία επιβεβαίωσε στο CNET πως τεστάρει ένα νέο χαρακτηριστικό που ονομάζεται “things in common”, δηλαδή κοινά στοιχεία, το οποίο θα υποδεικνύει τα διάφορα πράγματα που μπορεί να έχουν κοινά οι χρήστες μεταξύ τους. Και αυτά τα κοινά στοιχεία θα εμφανίζονται στην πλατφόρμα.

Πώς ακριβώς θα γίνει αυτό; Δηλαδή, αν εμένα μου αρέσει να βλέπω Netflix και το έχω γνωστοποιήσει πολλές φορές στο Facebook, πώς μπορεί να εμφανιστεί σε έναν άγνωστο;

Τα ερωτηματικά είναι πολλά. Μπορεί να βλέπεις την ετικέτα πάνω από το όνομα κάποιου όταν απλώς scrollαρεις μια συζήτηση σε ένα post, και το Facebook θα επισημαίνει ότι πηγαίνατε στο ίδιο σχολείο για παράδειγμα ή ότι είστε από την ίδια χώρα ή περιοχή. Το Facebook διευκρινίζει πως θα εμφανίζονται μόνο όσα στοιχεία έχεις ούτως ή άλλως δημόσια και διαθέσιμα προς όλους.

Εκπρόσωπος του Facebook δήλωσε στο CNET ότι αυτό θα βοηθήσει τους ανθρώπους να επικοινωνήσουν να έρθουν πιο κοντά και η ετικέτα “thing in common” θα εμφανίζεται πάνω από τα σχόλια ανθρώπων με τους οποίους δεν είστε φίλοι αλλά έχετε κάτι κοινό.

Φυσικά, γνωρίζουμε πως το Facebook έχει βάλει στόχο ζωής να μας φέρει πιο κοντά με τους άλλους. Αφού κάθε λίγο και λιγάκι μας εμφανίζεται και το “People You May Know” με μια λίστα χρηστών που μπορεί να έχουμε κοινούς φίλους, μπορεί και όχι, και μας προτείνει να τους κάνουμε add.

Διαβάστε επίσης:

Καταργείται η κοινοποίηση στο Facebook; Και τι παίρνει τη θέση της;