Τίτλοι τέλους για τα group chats στο Facebook, τα οποία είχαν πρωτοκυκλοφορήσει πέρυσι τον Οκτώβρη. Τι ανακοίνωσε η εταιρία;

Ο Μαρκ Ζούκερμπεργκ φαίνεται πως βάζει ένα τέλος στα group chats στο Facebook προκειμένου να περιορίσει τα spams. Μην μπερδευτείς, όμως, και κυρίως μην πανικοβληθείς καθώς δεν πρόκειται για τις κλασικές ομαδικές συνομιλίες που έχουμε στο Messenger.

Τα group chats στο Facebook σχεδιάστηκαν για να διευκολύνουν μια πιο στενή συζήτηση μεταξύ των μελών μιας ομάδας, ξεχωριστά από τα σχόλια σε κάποιο post. Όσοι δηλαδή, ανήκαν σε μια ομάδα στο Facebook μπορούσαν να έχουν και μια ομαδική συνομιλία.

Όπως βλέπουμε, όμως, το Facebook θα αφαιρέσει αυτή τη λειτουργία του στις 22 Αυγούστου, όπως ανακοίνωσε και επίσημα η εταιρία.

  • Στις 16 Αυγούστου η επιλογή για να ξεκινήσει ένα νέο chat σε ένα Facebook Goup δεν ήταν πλέον διαθέσιμη.
  • Στις 22 Αυγούστου, τα chats στα Facebook Groups θα μπορείς να τα διαβάσεις αλλά δεν θα μπορείς να στείλεις πια μήνυμα και να συνομιλήσεις με τα υπόλοιπα μέλη.

Όπως αναφέρεται στην επίσημη ανακοίνωση “η ομάδα μας γνωρίζει πως είναι πολύ σημαντικό οι κοινότητες στο Facebook να μπορούν να επικοινωνούν in real-time, όπως γινόταν με τα συγκεκριμένα Chats», δηλώνοντας παράλληλα πως αυτό πλέον δεν θα είναι διαθέσιμο.

Βεβαίως, όπως ανέφεραν εξετάζουν νέους τρόπους για να υποστηρίξουν αυτήν την επικοινωνία αλλά δεν έχουν ακόμη κάποια λεπτομέρεια για να μοιραστούν μαζί μας.

Να σημειώσουμε ότι τα group chats μπορούσαν να υποστηρίζουν μέχρι και 250 μέλη, τα οποία δεν ήταν απαραίτητα και φίλοι στο Facebook, αλλά ήταν συνδεδεμένοι μέσω της ομάδας.

Τρία πράγματα που πρέπει ακόμη να γνωρίζεις για την κατάργηση των group chats στο Facebook…

  • Αυτή η αλλαγή δεν θα επηρεάσει τα group chats στο Messenger με τους φίλους σου αλλά μόνο στα διάφορα groups που είσαι μέλος. Και πάλι θα μπορείς να κάνεις μια ομαδική συνομιλία στο Messenger με του φίλους σου.
  • Προκειμένου να βρεις ένα chat σε facebook group, μπορείς να ψάξεις στο chat του Messenger είτε πληκτρολογώντας το όνομα του group chat, είτε το όνομα ενός μέλους που ήταν στο συγκεκριμένο group chat.
  • Στις 22 Αυγούστου θα φαίνεται πως όσοι ήταν σε αυτό το chat, εγκατέλειψαν τη συζήτηση καθώς πρόκειται για έναν τρόπο αρχειοθέτησης της συνομιλίας.
Photo: unsplash/Thought Catalog