Το πρόβλημα με τους ψεύτικους λογαριασμούς στο Facebook συνεχώς αυξάνεται. Μπορεί το social media να έχει προειδοποιήσει ότι δεν θα αφήσει ανοιχτά τέτοια accounts, αλλά παρόλα αυτά, ο κόσμος δεν πτοείται και εξακολουθεί να κρύβεται πίσω από ψεύτικα προφίλ.

Τέλος τα fake accounts στο Facebook όντως και η απόδειξη είναι ότι η εταιρεία απ’ την αρχή του 2019 έχει κλείσει πάνω από 2 δισεκατομμύρια λογαριασμούς.

Τα στελέχη της εταιρείας ανέφεραν ότι υπήρξε μια απότομη αύξηση του αριθμού των ψεύτικων λογαριασμών που δημιουργήθηκαν φέτος. Κατά το πρώτο τρίμηνο του 2019 διαγράφηκαν 2,19 δισεκατομμύρια λογαριασμοί, σχεδόν διπλάσια από τα 1,2 δισεκατομμύρια που καταργήθηκαν κατά το τέταρτο τρίμηνο του 2018.

Η αύξηση αυτή οφείλεται σε μεγάλο βαθμό σε spammers και άλλους “που προσπαθούν να δημιουργήσουν μεγάλους όγκους λογαριασμών ταυτόχρονα”, έγραψε το στέλεχος του Facebook, Guy Rosen στο blog του.

Ο Rosen είπε επίσης πως το Facebook είναι σε θέση ν’ αφαιρεί πολλούς από αυτούς τους ψεύτικους λογαριασμούς αυτόματα τη στιγμή που δημιουργούνται.

“Αυτοί οι αριθμοί ευθύνονται σε μεγάλο βαθμό σε αυτοματοποιημένες επιθέσεις, οι περισσότερες απ’ τις οποίες μπλοκάρονται μέσα σε λίγα λεπτά από τη δημιουργία τους”, συμπλήρωσε ο ίδιος. Το Facebook λέει ότι αφαιρεί το 99,8% των ψεύτικων λογαριασμών προτού γίνει αναφορά αυτών των λογαριασμών από τους χρήστες.

Η ταχύτητα με την οποία το Facebook μπορεί να ανιχνεύσει ψεύτικους λογαριασμούς έχει σημασία καθώς αυτοί που ανιχνεύονται αυτόματα δεν υπολογίζονται στις μετρήσεις χρηστών της εταιρείας.

Σε μια ξεχωριστή δημοσίευση στο blog του Facebook, το στέλεχος του Facebook, Alex Schultz, τόνισε ότι το πλήθος των ψεύτικων λογαριασμών δεν είναι απαραίτητα ενδεικτικός για μεγαλύτερο κίνδυνο για τους χρήστες. “Ο αριθμός των ψεύτικων λογαριασμών είναι απλοϊκές επιθέσεις και δεν αντιπροσωπεύουν πραγματικό κίνδυνο για τους χρήστες. Παραμένουμε βέβαιοι ότι η μεγάλη πλειοψηφία των ανθρώπων και η δραστηριότητα στο Facebook είναι γνήσια”.

Δες ακόμα:

Αυτός είναι ο λόγος που όλοι θα κάνουν stories στο Facebook!