Το ελληνικό app που ταξιδεύει το παιδί σου στο διάστημα

LIKE US ON FACEBOOK

Μία ευχάριστη έκπληξη περιμένει τους φίλους των γρίφων και ιδιαιτέρως των παιδιών, καθώς η εφαρμογή «Clue Story – Κόμικ» είναι πλέον διαθέσιμη σε δύο νέα, διασκεδαστικά επεισόδια.

Η νέα εφαρμογή του Clue Story – Κόμικ, το επεισόδιο Α και Β, το ελληνικό app που ταξιδεύει το παιδί σου στο διάστημα, είναι μια αλληγορική, διδακτική ιστορία με αφήγηση και μουσική υπόκρουση, η οποία ακολουθεί το ίδιο διαδραστικό μοτίβο με τους γρίφους που υπάρχει και στα άλλα Clue Stories, μόνο που είναι κατάλληλη για παιδιά και φτιαγμένη για να είναι φιλική προς αυτά.

O Πάρις Περάκης, o δημιουργός της εφαρμογής γρίφων, σχολιάζει στο iPop.gr : «Το κίνητρο για να δημιουργήσω αυτή την ιστορία, ήταν η αγάπη μου για τα παιδιά και η βαθιά πεποίθηση πως μέσα στον κατακλυσμό των αρνητικών ερεθισμάτων που δέχονται, οφείλουμε να παράγουμε «κιβωτούς» για να διασώσουμε την ευφυΐα τους, την αγάπη μέσα στην ψυχή τους και τη φαντασία τους. Τελικά, μόλις ολοκλήρωσα το «Clue Story – Κόμικ», διαπίστωσα πως δεν δημιούργησα κάτι που βοήθησε μονάχα τα παιδιά, αλλά και το ίδιο το παιδί που ζει μέσα μου. Ώθησα την ψυχή μου να αγγίξει την παιδικότητα, τη ματιά μου να στραφεί προς την αγάπη και το μυαλό μου να συγκεντρωθεί στην ουσία. Έτσι, επιβιβάστηκα κι εγώ στην ίδια κιβωτό. Εύχομαι να έρθει σύντομα η μέρα πού όλοι οι άνθρωποι θα μπορέσουμε να γίνουμε συνεπιβάτες»

Το παιχνίδι τοποθετεί τον παίκτη στη θέση του ήρωα και τον προκαλεί να σκεφτεί για ν’ απαντήσει σωστά. Τα παιδιά «μπαίνοντας» στον κόσμο του Clue Story – Κόμικ έχουν την ευκαιρία ν’ αναπτύξουν τη φαντασία τους και να διασκεδάσουν παίζοντας και μαθαίνοντας νέα πράγματα που σίγουρα θα τα ενδιαφέρουν.

Μπορείτε να κατεβάσετε την δωρεάν έκδοση του παιχνιδιού (επεισόδιο Α) εδώ και το επεισόδιο Β εδώ.

 

Το σημαντικότερο στοιχείο είναι τα κρυφά μηνύματα που περνούν στα παιδιά κατά την εξέλιξη της ιστορίας, τα οποία επιχειρούν να μεταδώσουν πολύτιμες αξίες ώστε να γίνουν καλύτεροι άνθρωποι μεγαλώνοντας, όπως είναι η αποδοχή της διαφορετικότητας, η καταπολέμηση των φόβων μας, η δύναμη της φιλίας και της εμπιστοσύνης.

Το ταξίδι ξεκινά

Ο πρωταγωνιστής γνωρίζει έναν μικρό εξωγήινο που βρέθηκε τυχαία στη Γη προσπαθώντας να διαφύγει από τον πλανήτη του, ο οποίος δεχόταν επίθεση.

Αποφασίζει να τον βοηθήσει και ξεκινά ένα ταξίδι στο διάστημα, κατά το οποίο περνούν απ’ όλους τους πλανήτες του Ηλιακού Συστήματος.

Έτσι, το παιδί μαθαίνει τη σειρά των πλανητών με βάση την απόστασή τους από τον Ήλιο, αλλά και πολύ ενδιαφέρουσες πληροφορίες για το πλανητικό σύστημα.

Κατα τη διάρκεια του ταξιδιού, καταλαβαίνει πως δεν είναι δύσκολο να γίνει φίλος με ένα τόσο διαφορετικό παιδί, αλλά και με κάθε άλλο παιδί που θα συναντήσει στο ταξίδι του, ακόμη κι αν αρχικά το αντιμετώπισε αρνητικά.

Στο Δεύτερο μέρος της ιστορίας, τα παιδιά θα ταξιδέψουν σ’ έναν μακρινό φανταστικό Γαλαξία. Θα προσπαθήσουν να προσπεράσουν τα εμπόδια για να σώσουν τον πλανήτη «Δύναμη», τον πλανήτη «Μυαλό» και τον πλανήτη «Αγάπη».

Λύνοντας τους γρίφους θα σώσουν τους πλανήτες, αλλά στο τέλος θα έρθουν αντιμέτωποι με έναν συναισθηματικό «γρίφο», ένα δίλημμα στο οποίο θα πρέπει να βάλουν το κοινό καλό, πάνω από το προσωπικό συμφέρον.

Διαβάστε επίσης:

Πάρις Περάκης: Ένας άνθρωπος “γρίφος” μας γνωρίζει το Clue Story

Copyright © iPop 2012 - 2017 | All rights reserved