Το dark mode στον Chrome μπαίνει παντού! Δες τη νέα επιλογή!

LIKE US ON FACEBOOK

Το dark mode στον Chrome μπαίνει παντού κι εμείς δεν μπορούμε να κρύψουμε τη χαρά μας! Το είδαμε στο Messenger, στο Viber, στο Gmail, ενώ πλέον μας δίνεται μια ακόμη επιλογή!

Το dark mode στον Chrome 76, την επόμενη μεγάλη έκδοσή του, μας δίνει μια επιλογή που μας ενθουσίασε καθώς είμαστε λάτρεις αυτής της λειτουργίας.

Πλέον, λοιπόν, θα μπορείς να βάλεις σε dark mode και τις ιστοσελίδες που επισκέπτεσαι και διαβάζεις. Δεν θα σε “τυφλώνει” για παράδειγμα αυτό το φως το βράδυ όταν θα θέλεις να διαβάσεις ένα άρθρο και η εμπειρία θα γίνει καλύτερη με μια μικρή αλλά σωτήρια προσθήκη.

Το μόνο που χρειάζεται να κάνεις ως χρήστης είναι να ενεργοποιήσεις τη νέα λειτουργία (όταν έρθει η ώρα της δηλαδή…) κι αν οι developers του κάθε site το έχουν δημιουργήσει με τους κώδικες ενσωματωμένους στην ιστοσελίδα, τότε θα μπορείς να το προσαρμόσεις σε όλες τις αγαπημένες σου ιστοσελίδες, όπως είναι και το iPop.gr!

Η πιο πρόσφατη έκδοση του Chrome Beta, version 76, υποστηρίζει μια CSS επιλογή που ονομάζεται “prefers-color-scheme”. Όταν αυτή η επιλογή είναι ενεργοποιημένη, οι ιστότοποι που συνήθως εμφανίζουν λευκό φόντο και μαύρο κείμενο, ενδέχεται να αλλάξουν σε μαύρο φόντο και λευκό κείμενο (και αντίστροφα).

Έτσι, εσύ δεν χρειάζεται να κάνεις τίποτα άλλο καθώς το κάθε website τα κάνει όλα για σένα. Κι εσύ θα έχεις μια καλύτερη και λιγότερο κουραστική εμπειρία κάθε φορά που διαβάζεις ένα άρθρο ή επισκέπτεσαι μια ιστοσελίδα.

Μια ακόμη πολύ σημαντική αλλαγή είναι ότι οι ιστοσελίδες δεν θα μπορούν να βλέπουν και να καταγράφουν τη δραστηριότητά σου, όταν είσαι από ανώνυμη περιήγηση και το περιεχόμενο σε Flash θα μπλοκάρεται αυτόματα από τον browser.

Δεδομένου το πόσο οι χρήστες έχουν “αγκαλιάσει” και έχουν επιλέξει το dark mode, όπου αυτό είναι δυνατό, φαίνεται πως θα αξιοποιήσουν και αυτήν την δυνατότητα!

Διαβάστε επίσης:

iOS 13: Έρχεται με dark mode και ασύλληπτη ταχύτητα | Τέλος εποχής για το iTunes

Photo: Shutterstock
Copyright © iPop 2012 - 2020 | All rights reserved