Το Creator Studio στο Facebook διαρκώς ανανεώνεται και βελτιώνεται και πλέον, πραγματικά θα σου “λύσει” τα χέρια ειδικά αν ασχολείσαι ενεργά με τα social media ή αν είναι η δουλειά σου. 

Στο Creator Studio στο Facebook μπορείς αν έχεις επαγγελματικό account να προγραμματίσεις τα Instagram Posts και τα videos στο IGTV ακόμη κι έξι μήνες πριν! Έξι ολόκληρους μήνες όταν θα έχεις ξεχάσει… τι ήθελες να ποστάρεις.

Το νέο χαρακτηριστικό είχε ανακοινωθεί στο International Broadcasting Convention στο Amsterdam και αρχικά είχε μερικά προβληματάκια αλλά διαρκώς βελτιώνεται καθώς πρόκειται για ένα αρκετά φρέσκο χαρακτηριστικό στην πλατφόρμα. Ας μην είμαστε αχάριστοι βρε παιδιά! Πλέον, μπορείς να προγραμματίσεις ένα post με πολλές φωτογραφίες (και όχι μόνο μια), να βάλεις hashtags, τοποθεσία, να κάνεις mention.

Προσοχή, προσοχή, προσοχή! Πρέπει να διπλοτσεκάρεις για λάθη και παραλείψεις καθώς μετά την… απομάκρυνση από το ταμείο, ουδέν λάθος αναγνωρίζεται. Που σημαίνει απλά πως αν το προγραμματίσεις μετά δεν μπορείς να κάνεις επεξεργασία.

Παράλληλα, αυτό που πρέπει να προσέξεις είναι πως ίσως το post ενώ εσύ το έχεις προγραμματίσει για να βγει συγκεκριμένη ώρα και μέρα, δεν δημοσιεύεται τελικά! Έτσι, πρέπει πάντα να τσεκάρεις αν το προγραμματισμένο σου post δημοσιεύτηκε κι αν δεν έχει δημοσιευτεί να μπεις στο Creator Studio και να πατήσεις “δημοσίευση τώρα”. Μέχρι τουλάχιστον να λειτουργήσει σωστά καθώς είναι νέο χαρακτηριστικό, θα πρέπει να έχεις το νου σου!

Έχει προκύψει δηλαδή, κι ένα καλό από την ένωση Facebook και Instagram κάτω απ’ την ίδια στέγη. Μπορείς να προγραμματίσεις και να διευθετήσεις τα Instagram posts και τα videos στο IGTV πατώντας απλώς το logo του Instagram στην κορυφή της σελίδας. Ωστόσο, αυτό που δεν είναι ακόμη διαθέσιμο αν και θα ήταν εξαιρετικά χρήσιμο είναι να μπορείς να προγραμματίζεις Insta Stories… Αναμένουμε Μαρκ!

Εσύ είδες την αλλαγή στο Facebook από desktop;;; Δες την!

Την ίδια στιγμή, το Facebook ανακοίνωσε καινούργια χαρακτηριστικά και για την ζωντανή μετάδοση video, το Watch Party και το Creator Studio:

Τα business accounts έχουν τώρα πρόσβαση σε μια νέα λειτουργία “πρόβας” για τα live videos, η οποία τους επιτρέπει να μεταδίδουν ιδιωτικά στους διαχειριστές σελίδων για να ελέγξουν ότι όλα λειτουργούν σωστά! Τα ζωντανά βίντεο μπορούν επίσης να κοπούν και ο μέγιστος χρόνος  πλέον, έχει διπλασιαστεί από τέσσερις σε οκτώ ώρες.

Τα Watch Parties μπορούν επίσης, να προγραμματιστούν από πριν και να επαναληφθούν, ενώ το Facebook έχει προσθέσει και μερικά ακόμη μετρήσιμα στοιχεία σε αυτό το χαρακτηριστικό.

Τέλος, το Facebook προσθέτει νέα στοιχεία στο Creator Studio, ώστε να δίνει περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το πώς τα πάει το περιεχόμενό τους στο Instagram και το Facebook, τι απήχηση κι αλληλεπίδραση έχει. Παράλληλα, υποστηρίζει 13 ακόμη γλώσσες στη λεζάντα (live χωρίς να χρειαστεί να τη γράψεις εσύ στη συγκεκριμένη γλώσσα), συμπεριλαμβανομένου τα Αραβικά, τα Κινέζικα και τα Γερμανικά.

Πώς προγραμματίζω post στο Instagram με απλά βήματα;

Αρχικά, θα πρέπει να συνδέσεις το Instagram Account σου με το Creator Studio. Στη συνέχεια, όλα είναι πολύ απλά κι εύκολο όπως μπορείς να φαντάζεσαι και λειτουργεί ακριβώς όπως το Buffer ή το HootSuite (πλατφόρμες για προγραμματισμός που πλέον δεν θα έχεις τόση ανάγκη)!

  • Επίλεξε το περιεχόμενο απευθείας από το laptop σου ή από το Facebook Page σου (video ή φωτογραφία).
  • Κάνε απευθείας περικοπή, αν είναι αναγκαίο
  • Γράψε τη λεζάντα και πρόσθεσε την τοποθεσία, αν θέλεις
  • Επίλεξε «Προγραμματισμός» με το να πατήσεις το βελάκι στο μπλε κουμπί που γράφει «Δημοσίευση»
  • Επίλεξε ημέρα και ώρα

Τα ίδια βήματα λειτουργούν και για τα IGTV videos!

Διαβάστε επίσης:

Slofie: Ο νέος τρόπος να βγάζεις selfie!

Photo: Unsplash/Con Karampelas