Μπορεί να μην ανυπομονούμε για όλες τις ενημερώσεις που γίνονται στο κινητό μας, αλλά σίγουρα ανυπομονούμε για το νέο χαρακτηριστικό του iOS 12 και πιο συγκεκριμένα αυτό που θα μας κάνει να αφήσουμε στην άκρη το κινητό μας.

Η νέα ενημερωμένη έκδοση iOS 12 έρχεται, όπως ανακοινώθηκε, πριν από λίγες ημέρες, στο περιθώριο του WorldWide Developers Conferene (WWDC) και ένα νέο χαρακτηριστικό του, μας έχει ενθουσιάσει.

Όχι, γιατί πλέον θα μπορούμε να μετατρέψουμε το πρόσωπό μας σε Animoji, αλλά κυρίως γιατί θα μπορούμε να εφαρμόσουμε το νέο χαρακτηριστικό του iOS 12, το Screen Time.

Σύμφωνα με την Apple, αυτή η νέα εφαρμογή θα μας βοηθάει να ελέγχουμε τον χρόνο που περνάμε μπροστά από τις οθόνες του κινητού μας και θα καταγράφει και αναλύει πόσο χρόνο περνάμε στα iPhones και τα iPads.

Μάλιστα, η συγκεκριμένη εφαρμογή θα αναλύει ξεχωριστά τον χρόνο που περνάμε στα social media, στα ηλεκτρονικά μηνύματα, στο διαδίκτυο, κλπ.

Photo: Apple

Ταυτόχρονα, θα καταγράφει επίσης, τη χρήση του κινητού πριν και μετά πέσουμε για ύπνο. Ετοιμάσου…να μάθεις στ’ αλήθεια πόσο χρόνο κάνεις ασυναίσθητο scroll στο Instagram και τις άλλες εφαρμογές.

Κάθε εβδομάδα, αναμένεται να λαμβάνεις ένα εβδομαδιαίο report δραστηριότητας, που περιγράφει λεπτομερώς τον τρόπο με τον οποίο χρησιμοποιείς το iPhone σου.

Το καλύτερο απ΄όλα όμως, το αφήσαμε για το τέλος. Το Screen Time θα σου στέλνει ειδοποιήσεις, όταν πια έχει έρθει η ώρα να αφήσεις το κινητό σου κάτω και να το απενεργοποιήσεις. Φυσικά, όλα αυτά μετά από ένα όριο που θα έχεις θέσει εσύ η ίδια. Θέλεις να περνάς μία μόνο ώρα στο Facebook; Αν την ξεπεράσεις, το κινητό σου θα σε ειδοποιεί αμέσως.

Διαβάστε επίσης:

Όσα θα αλλάξουν στο iPhone σου με το iOS 12

Photo: Unsplash/Priscilla Du Preez