Τα νέο iPhone έχει μια απ’ τις καλύτερες κάμερες που έχουμε δει μέχρι στιγμής σε smartphone, αλλά δεν είμαστε όλοι διατεθειμένοι να το αγοράσουμε. Τι μπορούμε να κάνουμε όσοι έχουμε άλλες συσκευές με αρκετά καλές αλλά όχι άριστες κάμερες για να τραβάμε καλύτερες φωτογραφίες με το κινητό μας;

Ο Usman Dawood απ’ την Sonder Creative, που ασχολείται με τη φωτογραφία εσωτερικών χώρων, στο νέο του video στο YouTube μας δείχνει το απόλυτο trick για να βγάζουμε καλύτερες φωτογραφίες με το κινητό μας.

Πιο συγκεκριμένα, ο Dawood δείχνει πώς μπορούμε να διπλασιάσουμε την ανάλυση των φωτογραφιών που τραβάμε.

Ο ίδιος, χρησιμοποιώντας το iPhone 11, δείχνει μια τεχνική με την οποία η ανάλυση της κάμερας αυξάνεται έμμεσα από 12 Megapixel στα 24.

Η συγκεκριμένη μέθοδος μπορεί εφαρμοστεί σε οποιοδήποτε smartphone, και το μόνο που χρειάζεσαι για να το κάνεις κι εσύ τώρα είναι να έχεις Photoshop στον υπολογιστή σου!

Πώς θα τραβάς καλύτερες φωτογραφίες με το κινητό σου;

  • Αρχικά, τράβηξε μερικές φωτογραφίες με το πλάνο που θέλεις με το κινητό σου. Προτίμησε να μην χρησιμοποιήσεις σταθεροποιητή εικόνας για να πετύχει καλύτερα το κόλπο.
  • Σημαντικό είναι επίσης να τραβήξεις τις φωτογραφίες σου σε αρχεία RAW για να διατηρηθούν όλες οι λεπτομέρειες.
  • Πέρασε τα αρχεία στο Photoshop και μετάτρεψε τα καρέ σε “smart object”.
  • Εκεί μπορείς αμέσως να διπλασιάσεις την ανάλυση της τελικής φωτογραφίας.

Δες αναλυτικά στο παρακάτω video πώς θα το πετύχεις:

Δες το πριν και το μετά στις παρακάτω φωτογραφίες. Αριστερά είναι οι φωτογραφίες με ανάλυση 12 MP και δεξιά είναι εκείνες με 24 MP, μετά την επεξεργασία τους στο Photoshop:

Δες και αυτό:

Μ’ αυτά τα tricks θα δείχνεις πιο όμορφη στις φωτογραφίες!

Photo: Pexels/Haley Black