Τι συμβαίνει με την Airbnb και τις κρυμμένες κάμερες;

LIKE US ON FACEBOOK

Η Airbnb κατάφερε τα τελευταία χρόνια να μπει στη ζωή μας και να αλλάξει τον τρόπο που επιλέγουμε τη διαμονή μας στα ταξίδια μια για πάντα. Ωστόσο, μερικές νέες υποθέσεις που είδαν το φως της δημοσιότητας έρχονται να θέσουν μερικά ερωτήματα.

Τι συμβαίνει με την Airbnb και τις κρυμμένες κάμερες στα διαμερίσματά της; Σύμφωνα με το Mashable, η Airbnb φέρεται να επιτρέπει στους ιδιοκτήτες των διαμερισμάτων την τοποθέτηση κρυφών φωτογραφικών μηχανών.

Θα σκέφτεσαι ότι αυτό είναι creepy όσο δεν πάει άλλο κι αυτό σκεφτόμαστε κι εμείς, ειδικότερα μετά από όλα όσα ανακάλυψε σε ρεπορτάζ του η γερμανική εφημερίδα Süddeutsche Zeitung.

Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με την Süddeutsche Zeitung, μια οικογένεια από τη Νέα Ζηλανδία ανακάλυψε ότι κατά τη διάρκεια της διαμονής της σε ένα Airbnb διαμέρισμα που είχαν νοικιάσει στην Ιρλανδία, είχαν καταγραφεί όλες οι ιδιωτικές της στιγμές.

Μετά τις διακοπές τους, ο Andrew Barker, ο οποίος εργάζεται στον τομέα της πληροφορικής, ανακάλυψε στο Internet φωτογραφίες της οικογένειας του, τις οποίες όμως δεν είχαν τραβήξει οι ίδιοι.

Μετά από έρευνα, διαπιστώθηκε η ύπαρξη κρυφής κάμερας στο διαμέρισμα Airbnb που διέμενε. Ο Barker ζήτησε από την αστυνομία τη διεξαγωγή ελέγχου, η οποία με τη σειρά της βρήκε μια κάμερα σε λειτουργία ζωντανής ροής. «Ήταν ένα σοκ, ένα τρομερό συναίσθημα», ανέφερε η σύζυγός του, Nealie, στο CNN, ενώ πρόσθεσε ακόμη ότι:

Η Airbnb δεν φαινόταν να κατανοεί τη σοβαρότητα της κατάστασης, μας αντιμετώπισαν ως μια κανονική ακύρωση

Αξίζει ν’ αναφερθεί ότι αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που σημειώνεται ένα τέτοιο περιστατικό, καθώς το 2013, ένας Γερμανός που ενοικίασε διαμέρισμα της Airbnb στην Καλιφόρνια βρήκε μια φωτογραφική μηχανή κρυμμένη σε ένα ντουλάπι.

Το 2015, τουρίστες ανακάλυψαν τρεις κάμερες στο διαμέρισμά τους στο Μόντρεαλ του Καναδά, η μία εκ των οποίων ήταν σε ένα από τα υπνοδωμάτια.

Ωστόσο, σημειώνεται ότι από τον Σεπτέμβριο του 2014, η Airbnb διαθέτει στην πλατφόρμα της Όρους Χρήσης, απαγορεύοντας στους ιδιοκτήτες των διαμερισμάτων την τοποθέτηση κρυφής κάμερας.

Σύμφωνα με το Mashable, ωστόσο, στην πολιτική της πλατφόρμας αναφέρεται ότι εάν υπάρχουν κάμερες, ο ιδιοκτήτης του διαμερίσματος θα πρέπει να το αναφέρει στην περιγραφή του διαμερίσματος στην πλατφόρμα. Επίσης, από την πολιτική φέρεται να επιτρέπονται οι κάμερες στην είσοδο του διαμερίσματος, αλλά και σε κοινόχρηστους χώρους, ενώ απαγορεύεται η τοποθέτηση κρυφής κάμερας σε μπάνια και υπνοδωμάτια. Τώρα, η καταγραφή σε κοινόχρηστους χώρους είναι ένα θέμα που η Airbnb θα πρέπει να εξετάσει εκ νέου.

Μάλιστα, σχετικά με τα παράπονα για τις κρυφές κάμερες που ξέσπασαν τις τελευταίες ημέρες, η Airbnb φέρεται να μην αντιδρά ιδιαίτερα. Χαρακτηριστικό είναι ότι το 2016, εκπρόσωπος της είχε δηλώσει στην Süddeutsche Zeitung ότι «πάνω από 65 εκατομμύρια επισκέπτες είχαν θετικές και αξιόπιστες εμπειρίες με την Airbnb», κάτι που ωστόσο αληθεύει μιας και η κρυφή κάμερα είναι μια «εξαιρετικά σπάνια περίπτωση».

Διαβάστε ακόμη:

Το Παρίσι μηνύει την Airbnb

Photo: DSCIMAGE/GETTY
Copyright © iPop 2012 - 2020 | All rights reserved