Έκανες το update σε iOS 14 και έχεις ξεκινήσει σιγά σιγά να βλέπεις τις αλλαγές που φέρνει στη λειτουργία της συσκευής σου… Και ξαφνικά παρατήρησες ότι υπάρχει μια πορτοκαλί κουκίδα στο iPhone και συγκεκριμένα στην πάνω δεξιά γωνία της οθόνης σου! Τι είναι αυτό;

Πολλοί χρήστες έχουν παρατηρήσει στην οθόνη τους τη συγκεκριμένη κουκίδα ή αλλιώς λαμπάκι όπως το αναφέρουν, κι έχουν αναρωτηθεί τι μπορεί να είναι.

Αρχικά να σου πούμε πως δεν είσαι τόσο παρατηρητικός, καθώς αυτή η κουκίδα δεν είναι μόνο πορτοκαλί, αλλά πολλές φορές εμφανίζεται ως πράσινη!

Τι είναι αυτή η πράσινη και η πορτοκαλί κουκίδα στο iPhone;

Πρόκειται για μια κουκίδα προειδοποίησης που εμφανίζεται στο πάνω μέρος της οθόνης της συσκευής σου (όπως θα δεις στην παρακάτω φωτογραφία) και ουσιαστικά σε ενημερώνει κάθε φορά που ενεργοποιείται από μια εφαρμογή το μικρόφωνο ή η κάμερα του κινητού!

πορτοκαλί κουκίδα στο iPhone

Όπου πορτοκαλί σημαίνει ότι μια εφαρμογή χρησιμοποιεί το μικρόφωνο, γι’ αυτό και συνήθως βλέπεις την πορτοκαλί κουκίδα όταν έχεις μια κλήση, ενώ όπου πράσινο σημαίνει ότι ένα app χρησιμοποιεί την κάμερά σου.

Γενικά με το iOS 14, οι χρήστες έχουν τη δυνατότητα να αποκτούν μεγαλύτερο έλεγχο στα δικαιώματα που δίνονται σε κάθε εφαρμογή.

Η Apple δήλωσε σχετικά με την κουκίδα:

Μια ένδειξη εμφανίζεται στο επάνω μέρος της οθόνης σας κάθε φορά που μια εφαρμογή χρησιμοποιεί το μικρόφωνο ή την κάμερα. Και στο Κέντρο ελέγχου, μπορείτε να δείτε εάν μια εφαρμογή τα έχει χρησιμοποιήσει πρόσφατα

Οι χρήστες της Apple μπορούν να ελέγχουν τα δικαιώματα που έχει μια εφαρμογή από την ενότητα Ρυθμίσεις, αλλά και να αρνηθούν την πρόσβαση των εφαρμογών στο μικρόφωνο ή την κάμερά τους.

Το απόρρητο είναι θεμελιώδες ανθρώπινο δικαίωμα και στον πυρήνα όλων όσων κάνουμε. Γι ‘αυτό με το iOS 14, σας δίνουμε περισσότερο έλεγχο στα δεδομένα που μοιράζεστε και περισσότερη διαφάνεια στον τρόπο με τον οποίο χρησιμοποιούνται

Δες ακόμα:

Κατέβασες το iOS 14; Δες πώς θα ενεργοποιήσεις το πιο cool, κρυφό χαρακτηριστικό του!

Photo: Freepik