Σε σχεδόν καθημερινή πλέον βάση διαβάζουμε για τα νέα χαρακτηριστικά που ετοιμάζεται να λανσάρει το Instagram… Κάποια απ’ αυτά επιβεβαιώνονται και κάποια άλλα μένουν απλά φήμες!

Οι τελευταίες αναφορές στα διεθνή ΜΜΕ κάνουν λόγο ότι το Instagram ετοιμάζει δικό του feature για reposting, το οποίο θα επιτρέπει στους χρήστες να κάνουν share posts από άλλα accounts στο προφίλ τους. Όμως, τελικά ισχύει; Είναι όντως στα σκαριά το repost στο Instagram;

Εκπρόσωπος του Instagram δήλωσε, δυστυχώς, στο Mashable ότι αυτό δεν είναι ένα χαρακτηριστικό που η εταιρεία κατασκευάζει ή δοκιμάζει αυτή τη στιγμή.

Σύμφωνα, πάντως, με το The Verge, υπάρχουν αναφορές για ένα νέο κουμπί “share to feed”, το οποίο θα εμφανίζεται στην πάνω δεξιά γωνία της ανάρτησης. Προς το παρόν, οι χρήστες πρέπει να χρησιμοποιούν μια έξτρα εφαρμογή για να κάνουν repost στο Instagram.

Θυμίζουμε ότι τον Ιούνιο, το Instagam ξεκίνησε να μας επιτρέπει να ποστάρουμε στο προφίλ μας τα stories, στα οποία μας έχουν κάνει tag.

Ο Mike Krieger, συνιδρυτής της Instagram, μιλώντας στο Bloomberg νωρίτερα μέσα στο 2018 εξέφρασε την άποψη ότι το repost στο Instagram μπορεί τελικά να μην κάνει και τόσο καλό στους χρήστες.

Θα κάνει τους ανθρώπους να αισθάνονται ότι το περιεχόμενο στo feed τους είναι πολύ «ευάλωτο» και οι αναρτήσεις λιγότερο «αυθεντικές»

Πώς κάνεις repost ένα story;

Όταν σε κάνουν mention σ’ ένα story, τότε σου έρχεται ειδοποίηση μέσω των direct messages μαζί με ένα link «Add this to Your Story». Έτσι, αν απλά να πατήσεις σ’ αυτό, το story θα φανεί σε προεπισκόπηση ώστε αν θέλεις να γράψεις κάτι ή να βάλεις ένα αυτοκόλλητο και στην συνέχεια να προστεθεί στο Insta Story σου για 24 ώρες.

Διαβάστε ακόμα:

Η προσθήκη τοποθεσίας στο Instagram αλλάζει και σε ενδιαφέρει!

Photo: MASHABLE/LILI SAMS