Ο Byte, ο μεγάλος διάδοχος του Vine, έχει εξαφανίσει ήδη τον προκάτοχό του, κερδίζοντάς τον στα σημεία. Θα μπορέσει, όμως, να ξεπεράσει το TikTok; Η απάντηση είναι απλή: Πιθανότατα όχι.

Την πρώτη εβδομάδα του στο App Store και το Google Play, η εφαρμογή με τα 6-second looping videos έχει γίνει download περισσότερο από 1,3 εκατομμύρια φορές, σύμφωνα με την εταιρία analytics Sensor Tower. Αυτό είναι σχεδόν οι διπλάσιες λήψεις από εκείνες που είχε πετύχει το Vine την πρώτη εβδομάδα του στο App Store.

Το Sensor Tower σημειώνει επίσης ότι η μεγάλη πλειοψηφία των λήψεων του Byte προέρχεται μέχρι τώρα από τις Ηνωμένες Πολιτείες, αντιπροσωπεύοντας συγκεκριμένα το 70% των downloads της πρώτης εβδομάδας.

Το Byte καλείται να ανταγωνιστεί τις μεγαλύτερες πλατφόρμες, όπως το YouTube, το Instagram και το TikTok. Η εταιρεία θα χρειαστεί πιθανώς να προσελκύσει influencers, εάν θέλει να δει την επιτυχία που έχουν οι υπόλοιπες social media πλατφόρμες με video περιεχόμενο.

Πώς θα καταφέρει το Byte να κερδίσει τους ανταγωνιστές του;

Προς το παρόν, η εταιρεία παρουσίασε λεπτομέρειες για το πώς οι πιο δημοφιλείς χρήστες θα μπορέσουν να λάβουν ένα μέρος απ’ τα διαφημιστικά έσοδα του app.

Φυσικά, για να γίνει αυτό πράξη έχουμε πολύ δρόμο ακόμα μπροστά μας, δρόμο ο οποίος είναι πολύτιμος, αφού το Byte, εάν θέλει όντως να γίνει ανταγωνιστικό, θα πρέπει να καλύψει σε σύντομο χρονικό διάστημα την απόσταση που έχουν διανύσει οι υπόλοιπες πλατφόρμες και να κάνει τους πάντες να μιλάνε γι’ αυτό, όπως έκανε το TikTok.

Θυμήσου πώς είχαν πέσει τίτλοι τέλους για το Vine:

Τίτλοι τέλους για το Vine