Τα νέα διαστημικά γραφεία της Apple είναι εντυπωσιακά και σε κάνουν να απορείς αν βρίσκεσαι όντως στη Γη, αλλά έχουν ένα σημαντικό μειονέκτημα, το οποίο απορούμε πώς ξέφυγε από τα ιδιοφυή μυαλά τους.

Είχαμε δει τις φωτογραφίες από τα νέα διαστημικά γραφεία της Apple και ομολογούμε ότι στην αρχή είχαμε ζηλέψει που δεν δουλεύουμε κι εμείς σ’ αυτά. Τώρα, όμως αναθεωρούμε την αρχική μας στάση μιας κι έχουν ένα σημαντικό μειονέκτημα, το οποίο θα κοστίσει στους εργαζομένους της.

Οι νέες εγκαταστάσεις της Apple, περιβάλλονται από γυάλινα πάνελ, χώρους εργασίας – pods, και γυάλινους τοίχους που περιβάλλουν τα γραφεία. Όλα αυτά, με τον ανιδιοτελή σκοπό να προωθηθεί η συνεργασία ανάμεσα στους εργαζομένους.

Μπορεί αρχιτεκτονικά το κτήριο να είναι άψογο και να αγγίζει την τελειότητα, όμως πώς γίνεται να περπατήσει κάποιος όταν γύρω του παντού είναι γυάλινοι οι τοίχοι;

Ειδικά αν λάβουμε υπόψιν μας ότι στην Apple, μάλλον θα περπατάνε και με τα iPhones κολλημένα στο πρόσωπό τους.

Σύμφωνα με πληροφορίες που μεταδίδει το Marketwatch, τουλάχιστον δύο εργαζόμενοι έχουν ήδη τραυματιστεί στο κεφάλι και χρειάστηκαν ιατρική βοήθεια. Την ίδια στιγμή, τουλάχιστον επτά άνθρωποι υπέστησαν τραυματισμούς την πρώτη ημέρα που το προσωπικό εγκαταστάθηκε στο κτήριο.

Μερικοί μάλιστα από τους εργαζομένους της Apple δήλωσαν στο Bloomberg ότι το προσωπικό κολλούσε post-it στα τζάμια προκειμένου να αποφευχθούν και άλλοι τραυματισμοί.

Σημειώνεται ότι το νέο campus της Apple ήταν όραμα του Steve Jobs, ο οποίος είχε χαρακτηριστικά πει γι’ αυτό: «Το νέο campus της Apple θα είναι το ωραιότερο κτήριο στον κόσμο και θα το επισκέπτονται για λίγες δόσεις έμπνευσης ακόμα και οι φοιτητές της αρχιτεκτονικής».

Photo: apple.com