Έχεις δει τη μια ισπανική σειρά μετά την άλλη κι έχει ήδη αρχίσει να μαθαίνεις μερικές λέξεις στα Ισπανικά. Και σκέφτεσαι… μήπως τώρα είναι η κατάλληλη στιγμή για να μάθεις μια ξένη γλώσσα; Τα καλύτερα, δωρεάν apps για ξένες γλώσσες!

Ναι, μπορείς να μάθεις μια ξένη γλώσσα δωρεάν, να φτάσεις σε ένα ικανοποιητικό επίπεδο, να μάθεις φράσεις και προτάσεις, να κάνεις διαλόγους, να μάθεις γραμματική. Αρκεί να έχεις όρεξη!

Εμείς βρήκαμε τα καλύτερα apps για ξένες γλώσσες, τα οποία περιλαμβάνουν μαθήματα, λεξιλόγιο και γραμματική, τεστάκια… Και όλα αυτά εντελώς δωρεάν.

Τα καλύτερα apps για ξένες γλώσσες

Duolingo

Μπορεί να το έχεις ακουστά ή μπορεί και να το έχεις χρησιμοποιήσει στο παρελθόν! Είναι ο “μεγάλος δάσκαλος” των ξένων γλωσσών. Θες ισπανικά; Μπορείς να μάθεις! Θέλεις ρώσικα ή κινέζικα; Επίσης! Εκατομμύρια χρήστες από όλο τον κόσμο χρησιμοποιούν τη συγκεκριμένη εφαρμογή και ίσως έχει έρθει η ώρα να της δώσεις κι εσύ μια ευκαιρία.

Στο Duolingo θα βρεις πολλές ασκήσεις, λεξιλόγιο, γραμματική ενώ παράλληλα, θα μπορείς να καταγράφεις και την πρόοδο που κάνεις, ώστε να μην τα παρατάς!

Babbel

apps για ξένες γλώσσες

Στο Babbel θα βρεις 14 ξένες γλώσσες που σε περιμένουν να τις ανακαλύψεις και να τις μάθεις. Και πίστεψέ με μέσα από τις 14 γλώσσες σίγουρα θα βρεις μια που να σε ενδιαφέρει!

Η συγκεκριμένη εφαρμογή δεν είναι εντελώς δωρεάν καθώς για μερικά μαθήματα θα πρέπει να κάνεις εγγραφή επί πληρωμή ώστε να είναι διαθέσιμα. Ωστόσο, προσφέρει free αρκετά μαθήματα για να ανακαλύψεις μια ξένη γλώσσα και να δεις κι αν σου αρέσει!

Busuu

apps για ξένες γλώσσες

Στο Busuu μπορείς να μάθεις ακόμη και Αραβικά… ή τουλάχιστον να προσπαθήσεις! Η συγκεκριμένη εφαρμογή κάνει την εκμάθηση μιας ξένης γλώσσας παιχνιδάκι. Μάλιστα, η συγκεκριμένη εφαρμογή σου κάνει κι ένα τεστάκι για να δει σε τι επίπεδο είσαι, αν ήδη γνωρίζεις ορισμένα πράγματα για μια γλώσσα ώστε να μη ξεκινήσεις από την αρχή!

Τα μαθήματα οργανώνονται σε συγκεκριμένες θεματικές, όπου μαθαίνουμε δεξιότητες και εκφράσεις που συνδέονται με διαφορετικά tasks. Η ιδιαίτερη προσέγγιση του έχει να κάνει ότι έρχεσαι σε αλληλεπίδραση με native speakers που σε βοηθούν σε όλη τη διαδικασία εκμάθησης, διορθώνουν τα κείμενά σου ενώ μπορείς ακόμη και να συνομιλήσεις μαζί τους σε πραγματικό χρόνο.

Drops

apps για ξένες γλώσσες

Ακόμη μια εφαρμογή έρχεται να προστεθεί στη λίστα μας! Είναι διασκεδαστική και θα σε ψήσει όχι μόνο να ξεκινήσεις μια ξένη γλώσσα αλλά και να μην τα παρατήσεις τόσο εύκολα.

Θα βρεις πολλές, πάρα πολλές γλώσσες -36 συνολικά- και μένει μόνο να ξεκινήσεις με μια από αυτές. Το μειονέκτημα της συγκεκριμένης εφαρμογής είναι ότι τα μαθήματα διαρκούν 5 λεπτά κι αφού ολοκληρώσεις το ένα, θα πρέπει να επισκεφτείς την εφαρμογή την επόμενη μέρα. Ωστόσο, θα ξέρεις πως έχεις μάθημα, έστω και για αυτά τα λεπτά, θα έχεις ραντεβού με το Drops!

Αν είσαι νέος σε αυτό… σου προτείνουμε να ξεκινήσεις με το Drops και μετά να τσεκάρεις και τις άλλες εφαρμογές!

Rosetta Stone

apps για ξένες γλώσσες

Ακόμη ένα app για ξένες γλώσσες. Κι αυτή η εφαρμογή είναι ουσιαστικά χωρισμένη σε θεματικές και μπορείς να τις πάρεις με τη σειρά!

Μισή ωρίτσα κάθε μέρα από τον χρόνο σου και θα σημειώνεις την πρόοδό σου μέρα με τη μέρα. Μάλιστα, λόγω κορονοϊού,το Rosetta Stone προσφέρει την premium υπηρεσία του δωρεάν για τους τρεις πρώτους μήνες. Ξεκίνα ένα free trial  και δες αν είναι αυτό που σου ταιριάζει.

Οι επιλογές είναι πολλές και σίγουρα έχει έρθει η ώρα να κάνεις μια δοκιμή… να γυρίσεις πίσω στα “θρανία”! Ο χρόνος θα περάσει ευχάριστα, θα το δεις ως παιχνίδι και θα έχεις εξοικειωθεί με μια ξένη γλώσσα!

Διαβάστε επίσης:

Δωρεάν μαθήματα φωτογραφίας απ’ τη Nikon

Photo: unsplash/Jon Tyson