Τα hashtags δεν δουλεύουν, έτσι θ’ αυξήσεις το engagement στο Instagram

LIKE US ON FACEBOOK

Νέα έρευνα που διεξήχθη από το Mention διαπίστωσε ότι τα hashtags δεν αυξάνουν το engagement στα Instagram posts, αλλά το tag άλλων χρηστών στην ανάρτησή σου κάνει πραγματική δουλειά!

Τα hashtags δεν δουλεύουν, έτσι θ’ αυξήσεις το engagement στο Instagram μας λέει η νέα έρευνα για όλους εμάς που προσπαθούμε να διατηρήσουμε τους followers μας και φυσικά να τους αυξήσουμε!

Η εταιρία παρακολούθησης των social media Mention δημοσίευσε την έκθεση «Instagram 2018», όπου διαπίστωσε ότι η χρήση hashtags στα posts στο Instagram δεν έχει καμία σχέση με το engagement! Τα στοιχεία του Mention βρήκαν ότι, ενώ το 72% των δημοσιεύσεων στο Instagram δεν περιείχε tag μ’ άλλους χρήστες, η προσθήκη tags μπορεί ν’ αυξήσει πραγματικά το engagement.

Σύμφωνα με το Mention, η κοινή πεποίθηση ότι τα hashtags οδηγούν σε αύξηση στο engagement είναι λανθασμένη. Ενώ τα hashtags βοηθούν τα posts να εμφανίζονται πιο εύκολα, τα στοιχεία του Mention δεν διαπίστωσαν καμία συσχέτιση μεταξύ του αριθμού των hashtags σε μια ανάρτηση και του αριθμού των likes ή των σχολίων.

Με ακριβώς το 1/3 των αναρτήσεων στο Instagram να μην περιέχουν καθόλου hashtags, σύμφωνα με την έκθεση του Mention, τα posts του Instagram έχουν τελικά καλύτερη απόδοση χωρίς hashtag!

Οι επιχειρήσεις που επιθυμούν ν’ αυξήσουν τα ποσοστά του engagement  θα πρέπει να προσθέτουν ετικέτες σε περισσότερους χρήστες στις δημοσιεύσεις τους.

Η έκθεση αναφέρει όσο περισσότεροι χρήστες έχουν γίνει tag σ’ ένα post τόσα περισσότερα θα είναι τα likes και τα comments στην ανάρτηση.

Bonus: Η καλύτερη ώρα για να κάνεις ένα Instagram post: Η έρευνα έδειξε ότι απ’ τις 11 π.μ. ως τη 1 μ.μ. και απ’ τις 7 μ.μ. έως τις 9 μ.μ., ιδιαίτερα τη Δευτέρα ή την Πέμπτη είναι οι καλύτερες ώρες για ένα Instagram post!

Διάβασε και αυτό:

Τα μυστικά για περισσότερα likes & comments στο Instagram από έναν Social Media expert

 

 

Photo: bloomua / 123RF Stock Photo

Copyright © iPop 2012 - 2017 | All rights reserved