Είχε ακουστεί εδώ και καιρό ότι θα μπει swipe up στα Facebook Stories, αλλά δεν το είχαμε δει. Το Facebook είχε ανακοινώσει πριν από κάποιους μήνες ότι θα το ξεκινήσει πιλοτικά και ξαφνικά εδώ και μερικές μέρες εμφανίστηκε και σ’ εμάς!

Τα Facebook Stories έχουν αρχίσει κι αποκτούν όλο και περισσότερους fans, παρά το ότι στην αρχή κανείς δεν πίστευε ότι θ’ αποκτήσουν μεγάλη δυναμική, καθώς όλο και περισσότερο κοινό -ειδικά οι νέοι- στρέφονται πλέον κυρίως στο Instagram.

Παρόλα αυτά, το νέο χαρακτηριστικό του swipe up στα Facebook Stories φέρνει νέες δυνατότητες τόσο στις σελίδες, οι οποίες μπορούν άμεσα πλέον να προσελκύουν κόσμο στο website τους όσο και στους αναγνώστες, οι οποίοι μπορούν με μια κίνηση να διαβάζουν το άρθρο που τους αρέσει, χωρίς να περιμένουν πότε θα αποφασίσει ο αλγόριθμος του Facebook να τους το εμφανίσει στο newsfeed τους.

Πώς βάζεις link στα Facebook Stories;

Αρχικά πρέπει να ξέρεις ότι είναι διαθέσιμο μόνο για σελίδες και όχι για προσωπικά προφίλ. Επίσης, επειδή ακόμα δεν έχει λανσαριστεί επίσημα, ίσως δεν το έχουν ακόμα όλες οι σελίδες.

Αν είσαι, όμως, ανάμεσα στους τυχερούς, επιλέγεις για αρχή το γραφιστικό που θέλεις να έχεις στο story σου και στη συνέχεια πατάς στον συνδετήρα που σου έχει πάνω δεξιά, όπως φαίνεται παρακάτω στη φωτογραφία.

Βάζεις το URL όπου θέλεις να οδηγεί το story και πατάς δημοσίευση!

Οι χρήστες που θα δουν το συγκεκριμένο story, θα δουν κάτω κάτω ένα “See More”, το οποίο όταν πατάνε μεταφέρονται στο link που έχεις επιλέξει. Όπως ακριβώς και στα Instagram Stories!

swipe up στα Facebook Stories

Εμείς στο iPop.gr είμαστε απ’ τους τυχερούς που εδώ και μερικές μέρες έχουμε τη δυνατότητα για swipe up στα Facebook Stories μας. Έτσι, μην ξεχνάς όταν βλέπεις τα stories μας να κλικάρεις ώστε να διαβάζεις απευθείας τα άρθρα που σου αρέσουν!

Επίσης, μην ξεχνάς πως εάν δεν σου εμφανίζονται τα άρθρα μας στο newsfeed σου, θα πρέπει ν’ ακολουθήσεις τα παρακάτω βήματα:

  • Στην αρχική σελίδα του Facebook, επίλεξε απ’ τη δεξιά πάνω γωνία το «News Feed Preferences».
  • Κάνε κλικ στο «Prioritize who to see first».
  • Επίλεξε «Pages only» απ’τις διαθέσιμες επιλογές που έχεις. Στη συνέχεια μπορείς να διαλέξεις ποιες σελίδες θέλεις να εμφανίζονται με προτεραιότητα στο News Feed σου.
  • Εάν μια συγκεκριμένη σελίδα είναι η αγαπημένη σου και θέλεις να συνεχίσεις να βλέπεις τα posts της στην αρχική σου σελίδα, μπορείς επίσης να μπεις στο page και να κλικάρεις στο «following». Τότε θα σου εμφανιστεί μια πληθώρα επιλογών όπου εσύ πρέπει να επιλέξεις «See First» για να εμφανίζονται οι αναρτήσεις της συγκεκριμένης σελίδας πρώτες στο News Feed σου.