Σβήσε αμέσως αυτές τις εφαρμογές απ’ το κινητό σου

LIKE US ON FACEBOOK

Σβήσε αμέσως αυτές τις εφαρμογές antivirus απ’ το κινητό σου καθώς μπορεί να περιέχουν κακόβουλο λογισμικό που αποκτά πρόσβαση σε απόρρητες πληροφορίες σου.

H εταιρεία ασφαλείας διαδικτύου VPN Pro δημοσίευσε μια λίστα με 14 εφαρμογές antivirus, τις οποίες πρέπει να απεγκαταστήσεις εάν τις έχεις στο Android smartphone σου, καθώς έχουν ένα κρυμμένο λογισμικό με κακόβουλα προγράμματα και διαφημίσεις, ενώ ζητούν πρόσβαση σε πληροφορίες που δεν θα έπρεπε.

Σε ένα σχετικό blog post, ο ερευνητής ασφάλειας Jan Youngren εξήγησε: “Αυτές οι εφαρμογές είναι εκπληκτικά δημοφιλείς και δυνητικά επικίνδυνες. Αυτό συμβαίνει επειδή ζητούν από τους χρήστες να τους δίνουν πρόσβαση σε πράγματα που δεν χρειάζεται. Οι συγκεκριμένες άδειες που ζητούν οι εφαρμογές περιλαμβάνουν το να γνωρίζουν πού βρίσκεσαι ανά πάσα ώρα και στιγμή, πρόσβαση στη φωτογραφική μηχανή, ακόμα και το να χρησιμοποιούν τη συσκευή σου χωρίς να το γνωρίζεις!”.

Οι συγκεκριμένες εφαρμογές μόλις ανιχνεύθηκε ο κίνδυνός τους, αφαιρέθηκαν από Play Store, επομένως δεν μπορείς να τις κατεβάσεις ξανά.

Σύμφωνα με τα στοιχεία, εκτιμάται ότι περί τα 2 δισεκατομμύρια χρήστες Android έχουν κάποιες απ’ τις συγκεκριμένες εφαρμογές στα κινητά τους.

Η συμβουλή του VPN Pro περιλαμβάνει μόνο τη λήψη εφαρμογών από γνωστά brands και τον διπλό έλεγχο των αδειών που ζητάει η κάθε εφαρμογή.

Οι εφαρμογές antivirus που πρέπει να διαγράψεις:

 1. Security Master
 2. Virus Cleaner
 3. Antivirus Free 2019
 4. 360 Security
 5. Virus Cleaner 2019
 6. Super Phone Cleaner
 7. 360 Security Lite
 8. Super Cleaner
 9. Clean Master
 10. Super Security
 11. Antivirus Free
 12. Antivirus Android
 13. Antivirus & Virus Cleaner
 14. Antivirus Mobile

Δες ακόμα:

Γνωστή εφαρμογή Android μπορεί να είναι επικίνδυνη

Photo: Pixabay
Copyright © iPop 2012 - 2020 | All rights reserved