Πριν από μερικούς μήνες, η Apple είχε παραδεχτεί πως επιβραδύνει την ταχύτητα των επιδόσεων σε iPhone με παλαιότερες μπαταρίες. Μετά την κατακραυγή, ανακοίνωσε την αντικατάσταση μπαταρίας με χαμηλότερο κόστος ενώ δεσμεύτηκε να κυκλοφορήσει ένα νέο χαρακτηριστικό με το οποίο οι χρήστες θα μπορούν ν’ απενεργοποιούν αυτή την επιβράδυνση.

Αν ακόμα περιμένεις την αντικατάσταση της μπαταρίας σου, τότε σου έχουμε λύση! Σώσε την μπαταρία του iPhone πριν στην «σκοτώσει» η Apple! Το χαρακτηριστικό κυκλοφόρησε κι εδώ θα μάθεις πώς θα το ενεργοποιήσεις.

Το νέο update iOS 11.3 είναι διαθέσιμο στους χρήστες και περιέχει επιτέλους το feauture με το όνομα «iPhone Battery Health».

Πάντα υπάρχει μια μικρή πιθανότητα ένα απλό update να διαγράψει τα δεδομένα σου, επομένως μην ξεχάσεις κι αυτή την φορά να κάνεις ένα back up τα αρχεία σου πριν κατεβάσεις την ενημέρωση λογισμικού.

Αφού δημιουργήσεις αντίγραφο ασφαλείας, κάνε το update στο iOS 11.3.

Για να σώσεις την μπαταρία του iPhone στη συνέχεια θα πρέπει ν’ ακολουθήσεις τα εξής βήματα:

Πήγαινε στο Settings > Battery > Battery Health (Beta). (Θα δεις αυτή την επιλογή μόνο εάν έχεις  iPhone 6 ή νεότερο μοντέλο). Εκεί θα δεις εάν η μπαταρία σου χρειάζεται αντικατάσταση.

Βρες την επιλογή “power management” και απενεργοποίησέ την. Θα πρέπει να σημειωθεί ότι ενώ μπορεί να δεις αυξημένες ταχύτητες, η απενεργοποίηση της λειτουργίας διαχείρισης ενέργειας της συσκευής ενδέχεται να μην έχει ως αποτέλεσμα την καλύτερη εμπειρία.

Καθώς η μπαταρία του iPhone σου μεγαλώνει, δεν μπορεί πλέον να χειριστεί απαιτητικές εργασίες. Μετά από 500 κύκλους φόρτισης, η μπαταρία του iPhone έχει σχεδιαστεί για να διατηρεί μόνο το 80% της αρχικής χωρητικότητας. Έτσι, ανάλογα με τη χρήση, μπορεί να αρχίσεις να βλέπεις τη ζωή της μπαταρίας του iPhone να μειώνεται μετά από περίπου ένα χρόνο.

Διάβασε ακόμα:

Κάνε το iPhone σου να “τρέχει” όσο παλιό και να είναι!

Photo: Chesnot / Getty Images