Αλλαγές στο YouTube από σήμερα, 7 Ιανουαρίου, όπως ανακοινώθηκε επίσημα απ’ την πλατφόρμα. Πώς μας επηρεάζουν οι αλλαγές που ανακοινώθηκαν; 

Οι συγκεκριμένες αλλαγές σε επηρεάζουν εάν είσαι δημιουργός, αλλά και εάν έχεις παιδιά τα οποία χρησιμοποιούν το YouTube για να δουν διάφορα video με παιδικό περιεχόμενο.

Οι αλλαγές στο YouTube αφορούν τις διαφημίσεις και συγκεκριμένα τις διαφημίσεις σε videos που έχουν προσδιοριστεί ως ειδικά για παιδιά!

Τον προηγούμενο Σεπτέμβριο, το YouTube ανακοίνωσε μια σειρά από αλλαγές που θα έκανε για την καλύτερη προστασία των παιδιών και του απορρήτου τους, καθώς και για να αντιμετωπίσει τους προβληματισμούς που τέθηκαν από την Ομοσπονδιακή Επιτροπή Εμπορίου (Federal Trade Commission – FTC) των ΗΠΑ.

Πιο συγκεκριμένα, όλοι οι δημιουργοί θα είναι υποχρεωμένοι να προσδιορίζουν το περιεχόμενό τους ως ειδικό για παιδιά ή ως μη ειδικό για παιδιά στο YouTube Studio και τα προσωπικά στοιχεία από οποιονδήποτε παρακολουθεί ένα βίντεο που έχει προσδιοριστεί ως ειδικό για παιδιά θα θεωρείται ότι προέρχονται από παιδί, ανεξαρτήτως ηλικίας του χρήστη.

Από σήμερα, το YouTube δεν θα προβάλει πλέον εξατομικευμένες διαφημίσεις και δεν θα στηρίζει λειτουργίες όπως σχόλια, Ιστορίες, ζωντανή συζήτηση, καμπανάκι ειδοποίησης και άλλες σε βίντεο που έχουν προσδιοριστεί ως ειδικά για παιδιά.

«Γνωρίζουμε ότι αυτές οι αλλαγές μπορεί να έχουν σημαντικό αντίκτυπο σε δημιουργούς παιδικού περιεχομένου. Επομένως, δεσμευόμαστε να τους βοηθήσουμε να περιηγηθούν σε αυτό το νέο τοπίο. Θα συνεχίσουμε να ασχολούμαστε με αυτό το θέμα συμμετέχοντας, εκ των άλλων, στην ανοιχτή περίοδο σχολίων της FTC. Γνωρίζουμε, επίσης, ότι πολλοί δημιουργοί έχουν δώσει πολύτιμα σχόλια», αναφέρει το YouTube στο σχετικό ενημερωτικό email που απέστειλε στους δημιουργούς, ενώ τους παρότρυνε, εάν δεν το έχουν κάνει ήδη, να διασφαλίσουν ότι έχουν προσδιορίσουν το κανάλι τους ως ειδικό ή ως μη ειδικό για παιδιά.

Αν δεν το έχετε κάνει ήδη, διασφαλίστε ότι έχετε προσδιορίσει το κανάλι σας (ή μεμονωμένα βίντεο) ως ειδικό για παιδιά ή ως μη ειδικό για παιδιά, καθώς αυτό θα καθορίσει τελικά τον τρόπο χειρισμού του περιεχομένου σας στο YouTube. Οι δημιουργοί γνωρίζουν καλύτερα το περιεχόμενό τους και θα πρέπει να ορίζουν τον προσδιορισμό οι ίδιοι. Επίσης, χρησιμοποιούμε τη μηχανική εκμάθηση για να προσδιορίσουμε αυτό το περιεχόμενο. Οι δημιουργοί μπορούν να ενημερώνουν έναν προσδιορισμό που πραγματοποιήθηκε από τα συστήματά μας, αν θεωρούν ότι είναι λάθος. Θα παρακάμπτουμε μια αλλαγή μόνο σε περίπτωση εντοπισμού κατάχρησης ή σφάλματος

Δες ακόμα:

Ένας 8χρονος o πλουσιότερος του YouTube για το 2019!

Photo: Unsplash/Szabo Viktor