Η προεπισκόπηση στο Facebook είναι ένα χαρακτηριστικό που ειδικά αν διαχειρίζεσαι μια σελίδα θα σε βοηθήσει και θα σε αποτρέψει από το λάθη. Πώς λειτουργεί το νέο χαρακτηριστικό του Facebook;

Σύμφωνα με αναφορές, η προεπισκόπηση στο Facebook είναι ακόμη σε δοκιμαστικό στάδιο αλλά φαίνεται πως θα λύσει τα χέρια σε πολλούς. Όπως αναφέρουν πηγές, το Facebook εξετάζει την επιλογή “preview” για page posts, η οποία επιλογή θα σου δίνει τη δυνατότητα να δεις πώς φαίνεται το post σου πριν το δημοσιεύσεις.

Το παρακάτω screenshot, δημοσιεύτηκε από τον χρήστη Ahmed Ghanem (με έδρα την Αίγυπτο) και σε αυτό βλέπουμε την επιλογή “Preview” (προεπισκόπηση) δίπλα από του κουμπί της κοινοποίησης. Μόλις το πατήσεις, σου ανοίγει ένα νέο παράθυρο, στο οποίο βλέπεις ακριβώς πώς θα φαίνεται το post σου μόλις το δημοσιεύσεις. Και θα μπορείς να δεις πώς εμφανίζεται τόσο από κινητό, μιας και οι περισσότεροι χρήστες χρησιμοποιούν το Facebook από το κινητό τους τηλέφωνο, όσο όμως και από επιτραπέζιο υπολογιστή.

προεπισκόπηση στο Facebook

προεπισκόπηση στο Facebook

Αυτή η επιλογή θα βοηθήσει τους διαχειριστές σελίδων, να έχουν τον πλήρη έλεγχο και μια πλήρη εικόνα για το πώς φαίνεται το post που θέλουν να δημοσιεύσουν. Παράλληλα, θα βλέπουν τα λάθη που μπορεί να έχουν κάνει, πριν πατήσουν το κουμπί της δημοσίευσης, θα είναι σε θέση να δουν αν κόβεται η εικόνα, αν ανοίγει ή όχι και αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα καλύτερα posts, λιγότερος χρόνος και κόπος!

Μόλις κάνεις προεπισκόπηση το άρθρο που πας να ανεβάσεις κι αφού δεις ότι όλα λειτουργούν “ρολόι”, μπορείς τότε να πατήσεις το κουμπί της δημοσίευσης.

Φυσικά, αυτό μπορείς να το κάνεις σε μεγάλο βαθμό, μέσω των υφιστάμενων εργαλείων δημοσίευσης σελίδας – εάν προγραμματίζεις για παράδειγμα μια ανάρτηση, μπορείς να την δεις στα προγραμματισμένα.

Αλλά αν δημοσιεύεις εκείνη την στιγμή κάτι, τότε παραλείπεις αυτό το βήμα. Πρόκειται για μια μικρή αλλαγή αλλά χρήσιμη για πολλούς!

Διαβάστε επίσης:

Το χαρακτηριστικό που είχαμε αγαπήσει στο Facebook επιστρέφει!