Ανακοινώθηκαν οι πρώτες πληροφορίες από την Sony, για το Playstation 5, της αγαπημένες κονσόλας παιχνιδιών που περιμένουν όλοι οι players με αγωνία!

Δυστυχώς, δεν θα κυκλοφορήσει μέσα στο 2019, αλλά η αναμονή δεν θα διαρκέσει πολύ, αφού είναι προγραμματισμένο να βγει στην αγορά μέσα στο 2020. Η κυκλοφορία του Playstation 5, θα γράψει ιστορία, αφού αποτελεί ένα «σύστημα νέας γενιάς», όπως το αποκαλούν οι άνθρωποι της Sony.

Ο Cerny, ο άνθρωπος που κρύβεται πίσω από το  Playstation 5, δήλωσε ότι θα περιλαμβάνει δίσκο SSD, backwards compatibility και φυσικά θα δέχεται δισκάκια. Η κονσόλα θα διαθέτει οκταπύρηνο επεξεργαστή, βασισμένο στην τρίτη γενιά των επεξεργαστών Ryzen της AMD και έναν προσαρμοσμένο επεξεργαστή γραφικών, που θα βασίζεται στην οικογένεια AMD Navi, η οποία θα είναι ικανή για ανίχνευση ακτίνων σε πραγματικό χρόνο.

Ακόμα, θα περιλαμβάνει μονάδα SSD, που θα αντικαταστήσει τον σταθερό σκληρό δίσκο, με αποτέλεσμα πιο γρήγορο downloading, ταχύτερη ανάγνωση και εμφάνιση γραφικών και μικρότερους χρόνους φόρτωσης των παιχνιδιών. Λέγεται ότι θα συμπεριλαμβάνει ένα προσαρμοσμένο τσιπ AMD για να παρέχει ήχο 3D .

Το νέο αυτό εξάρτημα, με υποστήριξη εικονικής πραγματικότητας, αρχικά θα συνδέεται μέσω των ακουστικών PlayStation VR, και στη συνέχεια θα είναι διαθέσιμο μέσω μιας τελευταίας τεχνολογίας ακουστικών. Η υποστήριξη για τηλεοράσεις 8Κ είναι επίσης πιθανή.

Παρόλο που η Google και η Apple ανακοίνωσαν cloud-υπηρεσίες για τα παιχνίδια, και η Microsoft έχει τη δική της υπηρεσία Project xCloud, φαίνεται ότι η Sony έχει δεσμευτεί στις πωλήσεις φυσικών παιχνιδιών, αφού η επόμενη γενιά του PlayStation θα εξακολουθήσει να έχει παιχνίδια σε δίσκους. Θα είναι επίσης συμβατό με του PS4, αν και δεν υπάρχουν λεπτομέρειες για το ποια και πόσα παιχνίδια θα υποστηριχθούν και πώς.

Οι άνθρωποι της Sony έχουν ήδη ξεκινήσει να εργάζονται πάνω σε αυτό, αν και δεν ανακοινώθηκαν τίτλοι ή λεπτομερείς πληροφορίες της υπηρεσίας. Για πρώτη φορά, η Sony δεν πραγματοποιήσει συνέντευξη Τύπου στο φετινό E3 event στο Λος Άντζελες, αλλά μπορεί να κρατήσει το δικό της δελτίο τύπου προς διαρροή μέσα στον χρόνο.

Η νέα κονσόλα θα είναι πολύ καινοτόμα, αφού αφήνει πίσω την παλιά τυποποιημένη μορφή της, και είναι γεμάτη με υλικό υψηλής τεχνολογίας. Η παλιά και πετυχημένη “συνταγή”, όμως, του προσαρμοσμένου δίσκου, τα αποκλειστικά παιχνίδια και η συμβατότητα προς τα πίσω με το Ps4, φαίνεται να κρατά ακόμα γερά.

Δες και αυτό:

Η Sony σε γυρίζει στα παιδικά σου χρόνια | Επανακυκλοφορεί το PlayStation 1