Οι πλατφόρμες Hootsuite και We Are Social  δημοσίευσαν την ετήσια έκθεση τους σχετικά με τις τελευταίες τάσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για 239 χώρες σε όλο τον κόσμο. Οι αριθμοί που ανέφεραν πραγματικά είναι εκπληκτικοί.

Αυτή είναι η έβδομη φορά που οι συγκεκριμένες πλατφόρμες δημοσιεύουν μια τέτοια έκθεση, ενώ κάθε χρόνο παρατηρείται παγκοσμίως η όλο και αυξανόμενη χρήση του Διαδικτύου στα social media.

Αυτή τη στιγμή οι χρήστες αντιπροσωπεύουν περισσότερα από 3 δισεκατομμύρια ανθρώπους, δηλαδή περισσότερο από το ήμισυ του παγκόσμιου πληθυσμού. Wow;

Πόσο συχνά χρησιμοποιείς τα social media; Έχουμε τους αριθμούς

4 δισ. ευρώ

Είναι ο αριθμός που αντιστοιχεί στον αριθμό των χρηστών του Διαδικτύου στον κόσμο, δηλαδή πάνω από το ήμισυ του παγκόσμιου πληθυσμού.

3,2 δισ. ευρώ

Είναι ο αριθμός που αντιστοιχεί στα άτομα που συνδέονται στα social media. Είναι σχεδόν ίδιος με εκείνον που χρησιμοποιούν το Διαδίκτυο.

9 στους 10

Επιλέγουν την πρόσβαση από το κινητό τους. Εδώ το περίεργο είναι που δεν είναι 10 στους 10.

11

Είναι ο αριθμός των νέων χρηστών στα κοινωνικά μέσα δικτύωσης ανά δευτερόλεπτο στον κόσμο. Δηλαδή, συνολικά 950.400 νέοι χρήστες την ημέρα.

2,17 δισ. ευρώ

Είναι ο αριθμός των χρηστών στο Facebook, με ιδρυτή τον Mark Zuckerberg. Παρά την ύπαρξη και άλλων social media όπως το Instagram, η ανάπτυξη του Facebok παρουσίασε αύξηση 15%.

30

Πρόκειται για το ποσοστό ανάπτυξης του WhatsApp και του Facebook Messenger κατά το τελευταίο έτος.

128

Είναι ο αριθμός των χωρών, στις οποίες το WhatsApp είναι πρώτη εφαρμογή ανταλλαγής μηνυμάτων. Δηλαδή, πάνω από το μισό των χωρών παγκοσμίως.

5,135 δισ. ευρώ

Ο αριθμός των ατόμων που κατέχουν κινητό τηλέφωνο, δηλαδή τα δύο τρίτα του συνόλου του κόσμου. Ένας αριθμός που έχει αυξηθεί 4% από το προηγούμενο έτος.

6

Έξι είναι οι ώρες που περνάει ένας χρήστης κάθε μέρα στις τεχνολογικές του συσκευές. Αυτός ο αριθμός αντιστοιχεί στο ένα τρίτο του χρόνου μας, αν εξαιρέσουμε τον ύπνο.

Photo: freestocks.org/Unsplash