Πόσα βιβλία θα διάβαζες εάν αποφάσιζες να κλείσεις τα social media;

LIKE US ON FACEBOOK

Πόσα βιβλία θα διάβαζες εάν αποφάσιζες να κλείσεις τα social media; Ένα κομπιουτεράκι της ιστοσελίδας Omni Calculator κάνει για εσένα τις πράξεις και ίσως τελικά καταφέρει να σε πείσει να κάνεις μια μικρή αποχή απ’ τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για τις υπόλοιπες μέρες του καλοκαιριού!

Έχεις αναρωτηθεί ποτέ για όλα αυτά που θα μπορούσες να κάνεις στον ελεύθερο χρόνο σου εάν δεν έπρεπε να τσεκάρεις κάθε τρεις και λίγο το Instagram, το Facebook, το Snapchat κτλ.; Πόσα βιβλία θα διάβαζες εάν αποφάσιζες να κλείσεις τα social media έστω και για λίγες μέρες, πόσες βόλτες θα έκανες με τους φίλους σου, πόσες ταινίες ή σειρές θα έβλεπες, πόσες καινούριες συνταγές θα έφτιαχνες;

Την ίδια απορία με εμάς είχε και η ιστοσελίδα Omni Calculator, η οποία κάνει τις πράξεις και μας λέει ακριβώς πόσα βιβλία θα διαβάζαμε μέσα σε έναν χρόνο, εάν δίναμε έμφαση σε αυτά και όχι στα social media.

Για την ακρίβεια, το κομπιουτεράκι της Omni Calculator υπολογίζει τον χρόνο που θα μπορούσες να ξοδέψεις και σε άλλες δραστηριότητες έναντι των μέσων κοινωνικής δικτύωσης, όπως για παράδειγμα, πόση ώρα θα μπορούσες να αφιερώσεις στο τρέξιμο ή στην παρακολούθηση της τηλεόρασης.

συνήθειες επιτυχημένων επιχειρηματιών

Unsplash/John-Mark Smith

Σου κινήσαμε την περιέργεια και θέλεις να μάθεις πόσα βιβλία θα μπορούσες να είχες διαβάσει μέχρι σήμερα εάν δεν ανησυχούσες μήπως ξεχάσεις κάποιο like στο Instagram;

Το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να επιλέξεις στην ιστοσελίδα της Omni Calculator την καρτέλα Social Media Time Alternatives και εκεί να δώσεις τις απαντήσεις σου για τον χρόνο που περνάς στα social media. Η Omni Calculator στη συνέχεια θα μετατρέψει τις απαντήσεις σου στον αριθμό των βιβλίων που θα μπορούσες να είχες διαβάσει.

Μια αρκετά λογική σύγκριση, εάν σκεφτεί κανείς ότι τον ίδιο χρόνο που αφιερώνει κάποιος για να διαβάσει κάτι στο Facebook, θα μπορούσε να τον αφιερώσει στο να διαβάσει ένα βιβλίο.

Φυσικά, δεν εννοούμε ότι θα πρέπει να παρατήσεις τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για πάντα, μιας και δυστυχώς φαίνεται ότι σήμερα είναι ο μόνος τρόπος για να κρατήσεις επαφή με τους φίλους σου. Παρόλα αυτά, εάν νιώθεις ότι τους αφιερώνεις πολύ χρόνο, ίσως αυτό το «κομπιουτεράκι» να σε ξυπνήσει!

Photo: Unsplash/Valentin Salja
Copyright © iPop 2012 - 2020 | All rights reserved