“Φτάνει πχια με τα Insta stories γεμάτα… απελπισία!” αυτός θα μπορούσε να είναι ένας εναλλακτικός τίτλος αλλά μάλλον δεν θα τον κλίκαρες… οπότε πάρε τον τίτλο “Πώς θα αποκτήσεις περισσότερα views στα Insta stories σου” και διάβασε -αφού το κλίκαρες- ΟΛΑ τα μεγάλα λάθη που κάνεις και ενοχλείς τους followers σου! Bonus (γιατί είμαστε καλοί άνθρωποι) ο τρόπος που μπορείς να κάνεις hide τα stories κάποιου!

Ξυπνάς το πρωί και το πρώτο πράγμα που κάνεις είναι να πιάσεις το κινητό σου, όσο είσαι ακόμα στο κρεβάτι, και να μπεις στο Instagram. Scrollάρεις λίγο βαριεστημένα στο timeline σου και αφού τεντωθείς πας για το “juicy” θέμα, τα stories, τι έκαναν οι “φίλοι” σου όσο εσύ κοιμόσουν; Και ξαφνικά πέφτεις πάνω σε κακοφωτισμένα, κουνημένα videos από τα μπουζούκια που είναι πολύ hype αυτή την περίοδο, στραβοχυμένα boomerangs και videos από εκείνη τη YouTuber που έκανες follow και αποφάσισε να σου εξηγήσει σε 38 διαφορετικά stories το γιατί δεν θα σου ανεβάσει σήμερα το video που είχε υποσχεθεί στο youtube!

Και επειδή είσαι και εσύ σαν εμένα ψυχαναγκαστικός άνθρωπος που δεν μπορείς να βλέπεις αυτό το στεφάνι γύρω από όλα τα stories και να μην τα “καθαρίσεις” αναγκάζεσαι να βλέπεις την πλειοψηφία τους… για να μην γίνεις και εσύ, λοιπόν, εξίσου κουραστικός χρήστης του Insta διάβασε παρακάτω τι πρέπει να αποφύγεις!

Νέο post

Αγαπημένε μου χρήστη του Instagram συγγνώμη που θα σε ξενερώσω αλλά το να μου κάνεις screenshot το home σου, να μου μουτζουρώνεις την μισή εικόνα από το νέο post σου και να μου το κάνεις story δείχνει απόγνωση και είναι λυπηρό!

Tip: Μην το κάνεις, αν θέλω να δω το νέο σου post θα μπω στο profile σου ή ακόμα καλύτερα θα είναι η μικρή έκπληξη στο timeline μου!

Boomerang αυτή η μάστιγα!

Και εκεί που λες μέσα σου “ευτυχώς αποσύρανε το super zoom και τελείωσε αυτό το μαρτύριο” επιστρέφουν τα boomerang (γιατί είχαν φύγει ποτέ;;;;) και νιώθεις ότι κόλλησε το κουμπί και παίζει σε λούπα ΤΑ ΠΑΝΤΑ για πάντα!

Tip: Ένα boomerang την ημέρα το unfollow κάνει πέρα…

Boomerang η “κουνημένη” συνέχεια…

Γρήγορες κινήσεις σε boomerang που σε κάνουν να νιώθεις σαν να είσαι μεσοπέλαγα μ’ ένα ξύλινο σάπιο ψαροκάικο με 9 μποφόρ. Θα έμπαινες στο ψαροκάικο; Μάλλον όχι, τότε γιατί να φέρεις τρικυμία στο μυαλό των followers σου;;;

Tip: Σταμάτα τα boomerang. Αν είσαι εθισμένος και δεν μπορείς κράτα σταθερό το χεράκι σου!

Βγαίνεις… και με παίρνεις μαζί σου!

Συναυλίες- νυχτερινά μαγαζιά- μπαράκια με live μουσική! Και άλλοι βγήκαν δεν το έκαναν και τόσο μεγάλο ζήτημα! Γιατί να περάσω αυτά τα τουλάχιστον 15 μαρτυρικά δευτερόλεπτα -αν ξεπεράσω το αρχικό σοκ της πολύ δυνατής μουσικής- μαζί σου; Και άντε, κάνεις το πρώτο story γιατί είσαι ενθουσιασμένος γιατί να κάνεις άλλα 105;;;;

Tip: άντε κάνε ένα story ΟΧΙ ΟΛΗ ΤΗ ΣΥΝΑΥΛΙΑ!

Poll αυτό το μαρτύριο!

Η ψήφος σ’ αυτή την περίπτωση δεν είναι ανώνυμη, οπότε αν με ρωτάς αν μου αρέσει η τσάντα σου προφανέστατα θα πω “ναι” ακόμα και αν είναι ότι χειρότερο έχω δει και δεν θα την έδινα ούτε στον σκύλο μου για να αράζει!

Tip: Μην κάνεις poll που μπορεί να σε φέρουν αντιμέτωπο με την σκληρή αλήθεια! Μείνε στο “να φάω burger ή pizza” και στείλε και σ’ εμάς ένα κομμάτι pizza!

Tv – cinema για 15 δευτερόλεπτα

Είσαι σπίτι και αράζεις, ή στο cinema, γιατί να ανεβάσεις ένα story απόσπασμα 15 δευτερολέπτων από αυτό που βλέπεις;;;; Η παρέα που έχεις επιλέξει δεν είναι αρκετή για να μοιραστείς την στιγμή μαζί τους;;;

Tip: Όταν βγήκε στα cinemas το “Εγώ ο απαισιότατος 3” είχα κάνει story την σκηνή που η Άγκνες παθαίνει ισχαιμικό εγκεφαλικό επεισόδιο με τον μπαρμαν που της λέει για τον μονόκερο. Ήταν όντως μία σκηνή που έβγαζε νόημα σε 15 δευτερόλεπτα.

Αν το δικό σου απόσπασμα ΔΕΝ βγάζει νόημα τότε μην το ανεβάσεις.

Way too much stories!!!

Xμμμ πόσα stories σου να αντέξουμε οι άμοιροι οι followers; Ακόμα και το πιο ενδιαφέρον μήνυμα να θέλεις να περάσεις όταν βλέπω την μπαρούλα να είναι μοιρασμένη σε 29 διαφορετικά μικροσκοπικά τμήματα των 15 δευτερολέπτων θα με πιάσει άγχος και δεν θα τα παρακολουθήσω!

Tip: Keep it simple! 2-3 stories την ημέρα ΑΡΚΟΥΝ.

Insta stories- snaps σημειώσατε “Χ”

Γιατί να δω σε επανάληψη το ίδιο video- photo;

Tip: Βάλε λίγη φαντασία και ανέβασε διαφορετικά videos αν θέλεις στις δύο πλατφόρμες!

Swipe up!

Nαι να κάνω swipe up αλλα μην με γεμίζεις με βαρετά stories για να διαφημίσεις το blog post σου μόνο και μόνο επειδή αγόρασες 10.000 φίλους και πλέον μπορείς!

Tip: Φτιάξε μία ενδιαφέρουσα σειρά από 2-3 stories, να έρθω πιο κοντά σε σένα και να θέλω να διαβάσω αυτό που έγραψες! Μην μου πετάς μία φώτο και ένα link και περιμένεις να κάνω engage σ’ αυτό γιατί έχεις ωραία μάτια!

Bonus: Έτσι μπορείς να κάνεις hide τα stories κάποιου!

Πώς μπορώ να κρύψω ή να επανεμφανίσω την ιστορία κάποιου;
Αν δεν θέλετε να εμφανίζεται η ιστορία κάποιου στη γραμμή στο πάνω μέρος της ροής, μπορείτε να κρύψετε την ιστορία:

  • Στο πάνω μέρος της ροής, πατήστε παρατεταμένα την εικόνα προφίλ του ατόμου του οποίου θέλετε να κρύψετε την ιστορία.
  • Επιλέξτε Σίγαση του χρήστη [το όνομα του χρήστη].

Για να επανεμφανίσετε μια ιστορία που έχετε κρύψει, επαναλάβετε τα παραπάνω βήματα και επιλέξτε Αναίρεση σίγασης του χρήστη [το όνομα του χρήστη].

Οι ιστορίες που έχετε κρύψει εμφανίζονται στο τέλος της γραμμής στο πάνω μέρος της ροής. Επίσης, όταν ενημερώνονται, δεν εμφανίζεται γύρω τους ένας χρωματιστός κύκλος. Οι ιστορίες που έχετε κρύψει δεν παίζουν αυτόματα όταν παρακολουθείτε ιστορίες.

Το να κρύψετε την ιστορία κάποιου δεν είναι το ίδιο με το να σταματήσετε να τον ακολουθείτε. Οι δημοσιεύσεις του χρήστη θα εμφανίζονται κανονικά στη ροή.