Μερικές φορές είναι απαραίτητο να μπλοκάρεις μηνύματα από ανθρώπους που δεν θέλεις να επικοινωνούν μαζί σου και δεν θέλεις να λαμβάνεις μηνύματά τους. Πώς να μπλοκάρεις μηνύματα στο iPhone;

Δεν είναι τόσο απλό όσο φαίνεται όταν πρέπει να μπλοκάρεις ένα μήνυμα από έναν συγκεκριμένο αριθμό. Όλα, όμως, γίνονται! Πώς να μπλοκάρεις μηνύματα στο iPhone; Παρακάτω μπορείς να διαβάσεις αναλυτικά όλες τις μεθόδους.

Γιατί η κάθε εταιρεία έχει φροντίσει να κρατήσεις μακριά τους ανθρώπους που θέλεις και να επιλέξεις να μην λαμβάνεις τα μηνύματά τους.

Πώς να μπλοκάρεις μηνύματα στο iPhone;

Πρώτη μέθοδος

 1. Άνοιξε το iMessages.
 2. Πάτα πάνω στο μήνυμα που θα ήθελες να μπλοκάρεις.
 3. Επίλεξε το εικονίδιο “i” στα δεξιά σου.
 4. Στις λεπτομέρειες μπορείς να επιλέξεις την επαφή που θέλεις.
 5. Πατάς να μπλοκάρεις αυτόν τον αριθμό και voila!

Δεύτερη μέθοδος

Αν θέλεις να μπλοκάρεις έναν αριθμό που ακόμη δεν σου έχει στείλει μήνυμα, μπορείς να ακολουθήσεις τα παραπάνω βήματα, απ’ το 3 μέχρι 5.

Τρίτη μέθοδος

 1. Πήγαινε στις ρυθμίσεις.
 2. Κάνει scroll down και επίλεξε “Messages”.
 3. Επίλεξε “Blocked” και πάτα εκεί που λέει να προσθέσεις καινούργιο αριθμό.
 4. Πληκτρολόγησε τον αριθμό που θέλεις να μπλοκάρεις και πάτα ΟΚ.

Αν χρησιμοποιείς την εφαρμογή FaceTime, πάτα το “i” δίπλα στον αριθμό τηλεφώνου ή την επαφή που θέλεις να αποκλείσεις. Με κύλιση στο κάτω μέρος της οθόνης πάτα «Αποκλεισμός του καλούντος».

Όταν μπλοκάρεις έναν αριθμό τηλεφώνου ή μια επαφή, το συγκεκριμένο άτομο θα μπορεί να αφήνει μηνύματα στον τηλεφωνητή, αλλά δεν θα λαμβάνεις γνωστοποίηση. Τα μηνύματα που αποστέλλονται ή λαμβάνονται δεν θα παραδίδονται. Επίσης, η επαφή δεν θα λαμβάνει γνωστοποίηση ότι η κλήση ή το μήνυμα αποκλείστηκε.

Όταν δεν θέλεις να σε ενοχλούν για συγκεκριμένη ώρα

Όταν δεν θέλεις να σε ενοχλούν μια συγκεκριμένη ώρα, μπορείς να ορίσεις ένα πρόγραμμα.

Πήγαινε στις Ρυθμίσεις > Μην ενοχλείτε και ενεργοποιήστε την επιλογή “Προγραμματισμένη ώρα”. Στη συνέχεια, καθόρισε την ώρα που θέλεις.

Μπορείς, επίσης, να επιλέξεις τον χρόνο κατά τον οποίο θα λαμβάνεις ειδοποιήσεις, κλήσεις και γνωστοποιήσεις:

 • Ώρα ύπνου: Όταν είναι ενεργοποιημένη η λειτουργία «Ώρα ύπνου», η οθόνη κλειδώματος σκοτεινιάζει, οι κλήσεις τίθενται σε σίγαση και οι γνωστοποιήσεις εμφανίζονται στην ενότητα «Κατά τη διάρκεια της ώρας ύπνου» στο Κέντρο γνωστοποιήσεων έως ότου παρέλθει το προγραμματισμένο διάστημα λειτουργίας της ρύθμισης «Μην ενοχλείτε».
 • Σίγαση: Μπορείς να επιλέξεις τη σίγαση κλήσεων και γνωστοποιήσεων πάντα ή μόνο όταν η συσκευή είναι κλειδωμένη.
 • Επιτρεπτές κλήσεις: Μπορείς να επιτρέψεις τη λήψη κλήσεων από όλους, κανέναν, τις αγαπημένες σου επαφές ή από συγκεκριμένες ομάδες επαφών που έχεις αποθηκεύσει στη συσκευή ή το iCloud.
 • Επαναλαμβανόμενες κλήσεις: Αν κάποιος σε καλέσει δύο φορές εντός τριών λεπτών, δεν θα γίνει σίγαση της δεύτερης κλήσης.

Διαβάστε επίσης:

Τσέκαρε με μια κίνηση πόσο υγιής είναι η μπαταρία του iPhone σου!

Photo: Pexels/Porapak Apichodilok