Πώς να εξοικονομήσεις μπαταρία σε συσκευή Android

LIKE US ON FACEBOOK

Πώς να εξοικονομήσεις μπαταρία σε συσκευή Android, εάν ανήκεις στην κατηγορία εκείνων που δεν καταλαβαίνουν πόσο γρήγορα καταναλώνουν την μπαταρία τους.

Είσαι στο αεροδρόμιο, στο πλοίο ή οδηγείς προς τον προορισμό των διακοπών σου. Συνειδητοποιείς ότι ξέχασες να πάρεις μαζί σου τον φορτιστή και ότι το κινητό σου σβήνει από μπαταρία. Τι κάνεις; Δοκιμάζεις έναν απ’ τους παρακάτω τρόπους.

Διέγραψε εφαρμογές που δεν χρησιμοποιείς

Οι εφαρμογές είναι γνωστό ότι καταναλώνουν τη περισσότερη μπαταρία, γι’ αυτό εάν υπάρχουν ορισμένες που δεν χρησιμοποιείς πλέον, καλό θα ήταν να τις διαγράψεις.

Μπορείς ακόμη να δεις στις Ρυθμίσεις αναλυτικά ποιες εφαρμογές σου «τρώνε» τη περισσότερη μπαταρία: Άνοιξε τις Ρυθμίσεις > Μπαταρία και επίλεξε το κουμπί Περισσότερα και στη συνέχεια τη Χρήση Μπαταρίας.

Photo: theverge.com

Χρησιμοποίησε την εξοικονόμηση μπαταρίας

Για την εξοικονόμηση ισχύς όταν το επίπεδο της μπαταρίας της συσκευής είναι χαμηλό, μπορείς να ρυθμίσεις την εξοικονόμηση μπαταρίας. Όταν η εξοικονόμηση μπαταρίας είναι ενεργοποιημένη, στο επάνω μέρος της οθόνης θα εμφανίζεται το εικονίδιο “Εξοικονόμηση μπαταρίας”. Σημειώνεται ότι σε παλαιότερες εκδόσεις Android, το επάνω και το κάτω μέρος της οθόνης γίνονται πορτοκαλί.

Για να την ενεργοποιήσεις:

  • Άνοιξε την εφαρμογή Ρυθμίσεις
  • Πάτησε Μπαταρία > Εξοικονόμηση μπαταρίας > Αυτόματη ενεργοποίηση.
  • Διάλεξε πότε θα ενεργοποιείται η εξοικονόμηση μπαταρίας.

Χρησιμοποίησε μία εφαρμογή

Υπάρχουν αρκετές εφαρμογές στο Play Store που υπόσχονται μεγαλύτερη διάρκεια στη μπαταρία του κινητού σου και η αλήθεια είναι ότι αρκετές απ’ αυτές είναι αποτελεσματικές. Δύο απ’ τις πιο δημοφιλής εφαρμογές που μπορείς να κατεβάσεις είναι το AccuBattery και το Greenify.

Photo: theverge.com

Σε καταστάσεις έκτακτης ανάγκης

  1. Κλείσε όλες τις εφαρμογές σου.
  2. Ενεργοποίησε τη λειτουργία «Μην ενοχλείτε», για να μην λαμβάνεις ειδοποιήσεις.
  3. Χαμήλωσε τη φωτεινότητα της οθόνης.
  4. Απενεργοποίησε το Bluetooth, το GPS και το Wi-Fi (εκτός κι εάν το χρησιμοποιείς). Μπορείς ακόμη να επιλέξεις το Airplane mode (εάν δεν θέλεις να καλέσεις ή στείλεις μήνυμα σε κάποιον).
  5. Εάν το κινητό σου έχει οθόνη OLED, χρησιμοποίησε το dark mode.
Photo: Unsplash/Tinh Khuong

Copyright © iPop 2012 - 2017 | All rights reserved