Η αυτόματη αναπαραγωγή βίντεο στα social media μπορεί να είναι ένα από τα πιο ενοχλητικά χαρακτηριστικά, ωστόσο υπάρχουν τρόποι να την απενεργοποιήσεις και να την αποφύγεις.

Μπορεί ορισμένες φορές η αυτόματη αναπαραγωγή βίντεο στα social media να σου δείχνει περιεχόμενο που ταιριάζει στα ενδιαφέροντά σου, άλλες φορές όμως μπορεί να αναπαράγει σκληρές εικόνες τις οποίες ίσως ήθελες να αποφύγεις.

Ένα τέτοιο βίντεο είναι και η live μετάδοση που έκανε στο Facebook ο δράστης της τρομοκρατικής επίθεσης στα δύο τεμένη της Νέας Ζηλανδίας. Το Facebook δεν κατέβασε άμεσα το συγκεκριμένο βίντεο με αποτέλεσμα αυτό να κοινοποιείται και να αναπαράγεται μερικές φορές αυτόματα και στα υπόλοιπα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Οι εικόνες αυτού του βίντεο ήταν σοκαριστικές και πολλοί ήταν αυτοί που έσπευσαν να κάνουν παράπονα για την αναπαραγωγή του στα social media.

Πώς μπορείς να απενεργοποιήσεις την αυτόματη αναπαραγωγή βίντεο για να μην έρθεις αντιμέτωπος ξανά με τέτοιες καταστάσεις; Υπάρχουν τρόποι και στους εξηγούμε έναν έναν αναλυτικά.

Πώς να απενεργοποιήσεις την αυτόματη αναπαραγωγή βίντεο στο Facebook

Εάν χρησιμοποιείς το Facebook από τον υπολογιστή, μπορείς να απενεργοποιήσεις την αυτόματη αναπαραγωγή βίντεο από τις Ρυθμίσεις επάνω δεξιά στο πρόγραμμα περιήγησης που χρησιμοποιείς. Η επιλογή για τα βίντεο βρίσκεται στην αριστερή πλευρά, από όπου μπορείς να απενεργοποιήσεις την αυτόματη αναπαραγωγή βίντεο.

ταυτόχρονα, το Facebook διαθέτει παρόμοιες επιλογές και για τις εφαρμογές iOS και Android.

Για iPhone ή iPad:

  • Επίλεξε τις Ρυθμίσεις στο Facebook στο κάτω μέρος της οθόνης.
  • Πάτησε την επιλογή “Settings & Privacy” και μετά “Settings”.
  • Στη συνέχεια, κάνε scroll και θα βρεις την επιλογή “Media and Contacts” και μετά επίλεξε το “Videos and Photos”.
  • Εδώ θα βρεις το “Autoplay”, όπου μπορείς να το απενεργοποιήσεις.

Για Android κινητό ή tablet:

  • Επίλεξε το menu πάνω δεξιά στην οθόνη σου.
  • Κάνε scroll και επίλεξε το “Settings & Privacy” και μετά το “Settings”.
  • Κάνε scroll και βρες το “Media and Contacts” και εκεί θα βρεις το “Autoplay” και να επιλέξεις το “Never Autoplay Videos”.

Πώς να απενεργοποιήσεις την αυτόματη αναπαραγωγή βίντεο στο Twitter

Για το νέο design της εφαρμογής, κάνε click στο προφίλ σου και επίλεξε το “Settings and privacy”. Εκεί ψάξε το “Data usage” και κλίκαρε το “Video autoplay” για να απενεργοποιήσεις την αναπαραγωγή τους.

Εάν δεν έχεις αναβαθμίσει το Twitter, πήγαινε στο προφίλ σου, επίλεξε το “Settings and privacy” και βρες την επιλογή “Account”. Κάτω από την επιλογή “Content” θα μπορέσεις να απενεργοποιήσεις την αναπαραγωγή στο “Video Autoplay”.

Για iOS και Android εφαρμογές:

  • Πατάμε κλικ στο προφίλ μας.
  • Επιλέγουμε το “Settings and privacy”.
  • Ψάξε to “Data usage” και κάτω από το section “Video” θα βρεις το “Video autoplay” και την επιλογή “never”.

Πώς να απενεργοποιήσεις την αυτόματη αναπαραγωγή βίντεο στο Instagram

To Instagram δεν μας επιτρέπει να απενεργοποιήσουμε την αυτόματη αναπαραγωγή βίντεο. Εάν χρησιμοποιείς το Instagram από τον υπολογιστή, τότε τα βίντεο δεν παίζουν αυτόματα έτσι και αλλιώς, αλλά καθώς όλοι χρησιμοποιούμε την εφαρμογή από τα κινητά μας, δυστυχώς δεν υπάρχει τρόπος να την εμποδίσουμε.

Διαβάστε ακόμη:

Το κόλπο στο Netflix για να αποφύγεις το πιο ενοχλητικό του χαρακτηριστικό!