Πιθανότατα googlαρες “πώς διαγράφω το Instagram μου” κι έφτασες σ’ αυτό εδώ το άρθρο. Και πιθανότατα έχεις και κάποιους λόγους για τους οποίους αποφάσισες να κλείσεις τον λογαριασμό σου. Βαρέθηκες γενικά το Instagram; Αποφάσισες ότι δεν σε εκφράζει και δεν θέλεις να συνεχίσεις να έχεις; Έχεις λογαριασμό κάποιας εταιρείας που πλέον δεν υπάρχει;

Όποιος κι αν είναι ο λόγος για τον οποίο αποφάσισες να διαγράψεις το Instagram σου, παρακάτω θα μάθεις πώς μπορείς να το κάνεις με πολύ απλά βήματα.

Και φυσικά, εάν δεν θέλεις να διαγράψεις οριστικά το Instagram σου, αλλά να το απενεργοποιήσεις προσωρινά, γίνεται κι αυτό!

Dj Pauly D Social Media Break GIF by Jersey Shore Family Vacation - Find & Share on GIPHY

Περίπτωση Α: Πώς διαγράφω το Instagram;

Αν επιλέξεις να διαγράψεις το Instagram σου, όπως εξηγεί η εταιρεία, θα διαγραφούν οριστικά το προφίλ, οι φωτογραφίες, τα βίντεο, τα σχόλια, όσα έχεις δηλώσει ότι σου αρέσουν και φυσικά οι followers σου.

Αφού διαγράψεις τον λογαριασμό σου, δεν θα μπορείς να συνδεθείς ξανά με το ίδιο όνομα χρήστη ή να το προσθέσεις σε κάποιον άλλο λογαριασμό. Επίσης, δεν γίνεται να ενεργοποιηθούν ξανά λογαριασμό που έχουν διαγραφεί.

Για να διαγράψεις οριστικά τον λογαριασμό σου:

  1. Πήγαινε στη σελίδα Διαγραφή του λογαριασμού σας. Αν δεν έχεις συνδεθεί στο Instagram από υπολογιστή, θα σου ζητηθεί να το κάνεις. Δεν μπορείς να διαγράψεις τον λογαριασμό σου από την εφαρμογή Instagram.
  2. Όρισε μια επιλογή από το αναπτυσσόμενο μενού δίπλα στην ερώτηση Γιατί διαγράφετε το λογαριασμό σας; και βάλε ξανά τον κωδικό πρόσβασής σου. Η επιλογή οριστικής διαγραφής του λογαριασμού εμφανίζεται μόνο εφόσον επιλέξεις ένα λόγο από το μενού.
  3. Πάτησε Να διαγραφεί οριστικά ο λογαριασμός μου.

Αν θέλεις να διαγράψεις κάποιον άλλον λογαριασμό, βάλε το όνομα χρήστη πάνω δεξιά στη σελίδα Διαγραφή του λογαριασμού σας, πάτησε το γρανάζι δίπλα από το όνομα χρήστη και επίλεξε Αποσύνδεση. Συνδέσου ξανά χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό που θέλεις να διαγράψεις και ακολούθησε τις παραπάνω οδηγίες.

Delete Black And White GIF - Find & Share on GIPHY

Περίπτωση Β: Πώς μπορώ να απενεργοποιήσω προσωρινά τον λογαριασμό μου στο Instagram;

Αν απενεργοποιήσεις προσωρινά τον λογαριασμό σου, το προφίλ, οι φωτογραφίες, τα σχόλιά σου και τα “Μου αρέσει!” θα κρυφτούν μέχρι να ενεργοποιήσεις ξανά τον λογαριασμό και να συνδεθείς.

Για να απενεργοποιήσεις προσωρινά το λογαριασμό σου:

  1. Συνδέσου στο instagram.com από πρόγραμμα περιήγησης κινητού ή από υπολογιστή. Δεν μπορείς να απενεργοποιήσεις προσωρινά τον λογαριασμό σου από την εφαρμογή Instagram.
  2. Πάτησε το εικονίδιο πάνω δεξιά και επίλεξε Επεξεργασία προφίλ.
  3. Πήγαινε προς τα κάτω και πάτησε Θέλω να απενεργοποιήσω προσωρινά το λογαριασμό μου κάτω δεξιά.
  4. Διάλεξε μια επιλογή από το αναπτυσσόμενο μενού δίπλα στην ερώτηση Γιατί απενεργοποιείτε το λογαριασμό σας; και γράψε ξανά τον κωδικό πρόσβασής σου. Η επιλογή απενεργοποίησης του λογαριασμού εμφανίζεται μόνο αφού επιλέξεις ένα λόγο από το μενού.
  5. Πάτησε Προσωρινή απενεργοποίηση λογαριασμού.

Δες και για το Facebook:

Πλέον μπορείς να διαγράψεις το προφίλ σου στο Facebook οριστικά!

Photo: Pexels