Ποια μηνύματα στο WhatsApp δεν θα μπορείς να προωθείς πλέον;

LIKE US ON FACEBOOK

Η εφαρμογή προσπαθεί να κάνει ό,τι μπορεί για να βάλει ένα τέλος στην παραπληροφόρηση γύρω απ’ τον κορονοϊό. Ποια μηνύματα στο WhatsApp δεν θα γίνεται πλέον να προωθείς;

Το WhatsApp αποφάσισε να βάλει περιορισμούς σε ό,τι αφορά τη μαζική προώθηση μηνυμάτων, σε μια προσπάθεια να εξαλείψει την παραπληροφόρηση.

Έτσι, πλέον θα έχεις την δυνατότητα να προωθείς ένα μήνυμα μόνο σε μία συνομιλία τη φορά εάν το συγκεκριμένο μήνυμα έχει ήδη κοινοποιηθεί πέντε ή περισσότερες φορές από την ευρύτερη κοινότητα.

Οι εν λόγω αναρτήσεις θα σημειώνονται με διπλό βελάκι δίπλα, για να είναι φανερό ότι δεν προέρχονται από κάποια στενή και οικεία επαφή.

Αυτό σημαίνει ότι κάθε μήνυμα που σημειώνεται με διπλό βελάκι, θα μπορεί να προωθηθεί μόνο σε μία συνομιλία, ενώ προηγουμένως μπορούσε να προωθηθεί σε πέντε συνομιλίες ταυτόχρονα.

Ένα τρικ για να διαβάζεις τα διαγραμμένα μηνύματα στο WhatsApp!

Η ανακοίνωση για τα μηνύματα στo WhatsApp

«Θεσπίζουμε πλέον περιορισμό, ώστε αυτά τα μηνύματα να μπορούν να προωθηθούν σε μία συνομιλία κάθε φορά», ανακοίνωσε η WhatsApp την Τρίτη.

Όπως τόνισε η εταιρεία, έχει παρατηρηθεί σημαντική αύξηση στον αριθμό των προωθημένων μηνυμάτων, για τα οποία οι χρήστες αναφέρουν πως αισθάνονται κυριευμένοι από αυτά και τα οποία συμβάλλουν στη διάδοση της παραπληροφόρησης.

Βοήθησε τους γείτονές σου στην καραντίνα μέσα απ’ το Facebook!

Στο μεταξύ, το Facebook λανσάρει την “κοινοτική βοήθεια” όπου οι χρήστες μπορούν να γραφτούν για να βοηθήσουν τους γείτονές τους ή να ζητήσουν οι ίδιοι βοήθεια. Βοήθεια στους γείτονες στην καραντίνα μέσα απ’ το Facebook, το οποίο σ’ αυτή την κρίσιμη φάση κάνει προσπάθειες για να προωθήσει την αλληλεγγύη.

Στο πλαίσιο των συνεχόμενων προσπαθειών για ανακούφιση και βοήθεια ενώ ζούμε με τον COVID-19, το Facebook ξεκίνησε αυτήν την εβδομάδα μια νέα λειτουργία που ονομάζεται «Κοινοτική Βοήθεια» όπου οι άνθρωποι μπορούν είτε να προσφέρουν βοήθεια σε άλλους εντός της κοινότητάς τους είτε να ζητήσουν βοήθεια.

Δες ακόμα:

Dark mode στο WhatsApp: Πώς θα το ενεργοποιήσεις;

Photo: Pixabay
Copyright © iPop 2012 - 2020 | All rights reserved