Κρατάς στα χέρια σου το νέο σου υπέροχο iPhone αλλά έχεις πελαγώσει γιατί είναι άδειο και δεν ξέρεις πώς να μεταφέρεις τα δεδομένα σου απ’ την παλιά σου συσκευή στη νέα;

Και γιατί σε πιάνει πανικός; Παρακάτω θα βρεις έναν αναλυτικό οδηγό απ’ την Apple για το πώς γίνεται η μεταφορά δεδομένων σε καινούριο iPhone. Όλα τα βήματα που πρέπει ν’ ακολουθήσεις για να μεταφερθούν τα δεδομένα σου στη νέα σου συσκευή και να κάνεις το καινούριο σου iPhone «δικό σου», έχοντας εκεί τις φωτογραφίες, τα μηνύματα, τις σημειώσεις, τη μουσική σου κι όλα όσα θέλεις!

Κι αν είσαι νέος στην Apple, διάβασε εδώ πώς θ’ ακούσεις ραδιόφωνο στο iPhone σου.

Χρήση της Γρήγορης έναρξης

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα iPhone ή iPad που εκτελεί ήδη το iOS 11, για να ρυθμίσετε αυτόματα μια νέα συσκευή. Αυτή η διαδικασία δεσμεύει και τις δύο συσκευές, επομένως, επιλέξτε μια ώρα που δεν θα χρειαστεί να χρησιμοποιήσετε την τρέχουσα συσκευή σας για μερικά λεπτά.

Μεταφορά της κάρτας SIM ή επικοινωνία με τον πάροχο κινητής τηλεφωνίας

Αν η νέα συσκευή σας χρειάζεται μια κάρτα SIM, διαβάστε παρακάτω τι πρέπει να κάνετε:

 • Αν ο πάροχος κινητής τηλεφωνίας σάς έδωσε μια νέα κάρτα SIM, τοποθετήστε τη στη νέα συσκευή.
 • Αν η νέα συσκευή χρησιμοποιεί τον ίδιο τύπο κάρτας SIM με την προηγούμενη συσκευή σας, μεταφέρετε την κάρτα SIM στη νέα συσκευή.
 • Αν η νέα συσκευή χρησιμοποιεί διαφορετικό τύπο κάρτας SIM από αυτόν που έχετε ή αν δεν είστε σίγουροι, επικοινωνήστε με τον πάροχο κινητής τηλεφωνίας σας.

Για να ξεκινήσετε, πλησιάστε τις δύο συσκευές μεταξύ τους

 1. Ενεργοποιήστε τη νέα συσκευή σας και τοποθετήστε την κοντά στη συσκευή που εκτελεί το iOS 11. Η οθόνη της Γρήγορης έναρξης εμφανίζεται στην τρέχουσα συσκευή σας και προσφέρει την επιλογή χρήσης του Apple ID για ρύθμιση της νέας συσκευής. Βεβαιωθείτε ότι είναι το Apple ID που θέλετε να χρησιμοποιήσετε και πατήστε «Συνέχεια». Αν δεν βλέπετε την επιλογή να συνεχίσετε στην τρέχουσα συσκευή σας, ενεργοποιήστε το Bluetooth.
 2. Περιμένετε μέχρι να εμφανιστεί ένα κινούμενο σχέδιο στη νέα συσκευή σας. Κρατήστε την τρέχουσα συσκευή σας επάνω από τη νέα συσκευή και έπειτα κεντράρετε το κινούμενο σχέδιο στο εικονοσκόπιο. Περιμένετε μέχρι να εμφανιστεί το μήνυμα «Ολοκλήρωση στο νέο [συσκευή]». Αν δεν μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την κάμερα της τρέχουσας συσκευής σας, πατήστε «Έλεγχος ταυτότητας χειροκίνητα» και έπειτα ακολουθήστε τα βήματα που εμφανίζονται.
 3. Όταν σας ζητηθεί, εισαγάγετε το συνθηματικό της τρέχουσας συσκευής σας στη συσκευή που ρυθμίζετε.
 4. Ακολουθήστε τις οδηγίες, για να διαμορφώσετε το Touch ID ή το Face ID στη νέα συσκευή σας.
 5. Όταν σας ζητηθεί, εισαγάγετε το συνθηματικό του Apple ID σας στη νέα συσκευή. Αν έχετε πολλές συσκευές, ίσως χρειαστεί να εισάγετε και τα δικά τους συνθηματικά.
 6. Η νέα συσκευή σάς προσφέρει την επιλογή να κάνετε επαναφορά εφαρμογών, δεδομένων και ρυθμίσεων από το πιο πρόσφατο εφεδρικό αντίγραφο iCloud σας ή να ενημερώσετε το εφεδρικό αντίγραφο της τρέχουσας συσκευής σας και έπειτα να κάνετε επαναφορά. Αφού επιλέξετε ένα εφεδρικό αντίγραφο, μπορείτε να μεταφέρετε ορισμένες ρυθμίσεις που σχετίζονται με την τοποθεσία, το απόρρητο, το Apple Pay και το Siri. Αν θέλετε να ενημερώσετε το εφεδρικό αντίγραφο στη συσκευή σας, βεβαιωθείτε ότι είναι ενεργοποιημένο το Wi-Fi στη συσκευή σας.
 7. Αν έχετε ένα Apple Watch και ρυθμίζετε ένα νέο iPhone, θα σας ζητηθεί επίσης αν θέλετε να μεταφέρετε τα δεδομένα και τις ρυθμίσεις του Apple Watch.

Ολοκλήρωση

 • Κρατήστε τις δύο συσκευές κοντά μεταξύ τους καθώς μεταφέρονται οι πληροφορίες, οι ρυθμίσεις και τα συνθηματικά σας.
 • Αν είναι δυνατό, διατηρήστε τη νέα συσκευή σας συνδεδεμένη στο Wi-Fi και στο ρεύμα μετά τη διαμόρφωση. Έτσι, το περιεχόμενο που είναι αποθηκευμένο στο iCloud, όπως φωτογραφίες, μουσική και εφαρμογές, θα ληφθεί αυτόματα στη συσκευή σας.

Χρήση του iCloud

Ακολουθήστε τα βήματα σε αυτήν την ενότητα, για να δημιουργήσετε ένα εφεδρικό αντίγραφο της προηγούμενης συσκευής σας στο iCloud και να το μεταφέρετε στη νέα συσκευή σας.

Δημιουργία εφεδρικού αντιγράφου iCloud

 1. Συνδέστε την προηγούμενη συσκευή σας στο διαδίκτυο μέσω Wi-Fi.
 2. Μεταβείτε στην επιλογή Ρυθμίσεις > [το όνομά σας] > iCloud > Εφεδρικό αντίγραφο iCloud. Εάν χρησιμοποιείτε iOS 10.2 ή παλιότερη έκδοση, μεταβείτε στην επιλογή Ρυθμίσεις > iCloud > Εφεδρικό αντίγραφο.
 3. Βεβαιωθείτε ότι το «Εφεδρικό αντίγραφο iCloud» είναι ενεργοποιημένο.
 4. Πατήστε «Αντίγραφο τώρα».
 5. Μείνετε συνδεδεμένοι στο δίκτυο Wi-Fi μέχρι να ολοκληρωθεί η διαδικασία.

Μεταφορά της κάρτας SIM ή επικοινωνία με τον πάροχο κινητής τηλεφωνίας

Αν η νέα συσκευή σας χρειάζεται μια κάρτα SIM, διαβάστε παρακάτω τι πρέπει να κάνετε:

 • Αν ο πάροχος κινητής τηλεφωνίας σάς έδωσε μια νέα κάρτα SIM, τοποθετήστε τη στη νέα συσκευή.
 • Αν η νέα συσκευή χρησιμοποιεί τον ίδιο τύπο κάρτας SIM με την προηγούμενη συσκευή σας, μεταφέρετε την κάρτα SIM στη νέα συσκευή.
 • Αν η νέα συσκευή χρησιμοποιεί διαφορετικό τύπο κάρτας SIM από αυτόν που έχετε ή αν δεν είστε σίγουροι, επικοινωνήστε με τον πάροχο κινητής τηλεφωνίας σας.

Στη συνέχεια, ακολουθήστε τα παρακάτω βήματα, για να μεταφέρετε το εφεδρικό αντίγραφο iCloud στη νέα συσκευή σας.

Μεταφορά του εφεδρικού αντιγράφου iCloud στη νέα συσκευή

 1. Ενεργοποιήστε τη νέα σας συσκευή. Πρέπει να εμφανιστεί μια οθόνη χαιρετισμού. Αν έχετε διαμορφώσει ήδη τη νέα συσκευή σας, θα πρέπει να τη σβήσετε, για να ακολουθήσετε αυτά τα βήματα.*
 2. Ακολουθήστε τα βήματα μέχρι να εμφανιστεί η οθόνη Wi-Fi.
 3. Πατήστε ένα δίκτυο Wi-Fi, για να συνδεθείτε. Ακολουθήστε τα βήματα μέχρι να εμφανιστεί η οθόνη «Εφαρμογές και δεδομένα» και έπειτα πατήστε «Ανάκτηση από iCloud».
 4. Συνδεθείτε στο iCloud με το Apple ID και το συνθηματικό σας.
 5. Όταν σας ζητηθεί, επιλέξτε ένα εφεδρικό αντίγραφο. Ελέγξτε την ημερομηνία και το μέγεθος κάθε αντιγράφου, για να βεβαιωθείτε ότι επιλέξατε το σωστό. Αν σας ζητηθεί να κάνετε ενημέρωση σε μια νεότερη έκδοση του iOS, μάθετε τι πρέπει να κάνετε.
 6. Αν έχετε αγοράσει περιεχόμενο από το iTunes Store ή το App Store χρησιμοποιώντας διαφορετικά Apple ID, θα σας ζητηθεί να συνδεθείτε στο καθένα από αυτά. Αν δεν θυμάστε τα συνθηματικά, μπορείτε να παραλείψετε αυτό το βήμα πατώντας «Δεν έχετε Apple ID ή το ξεχάσατε».
 7. Παραμείνετε συνδεδεμένοι και περιμένετε να ολοκληρωθεί η διαδικασία ανάκτησης και, στη συνέχεια, ολοκληρώστε τα υπόλοιπα βήματα διαμόρφωσης στην οθόνη. Αν είναι δυνατό, διατηρήστε τη συσκευή σας συνδεδεμένη στο Wi-Fi και στο ρεύμα μετά τη διαμόρφωση. Με αυτόν τον τρόπο, το περιεχόμενο που είναι αποθηκευμένο στο iCloud, όπως φωτογραφίες, μουσική και εφαρμογές, θα ληφθεί αυτόματα και πάλι στη συσκευή σας.

Ολοκλήρωση

Αν συνήθως χρησιμοποιείτε το iTunes για τον συγχρονισμό περιεχομένου με τη συσκευή σας iOS, συνδέστε τη συσκευή σας με τον υπολογιστή σας και χρησιμοποιήστε το iTunes, για να συγχρονίσετε το πρόσθετο περιεχόμενο.

Χρήση του iTunes

Ακολουθήστε τα βήματα σε αυτή την ενότητα, για να δημιουργήσετε ένα εφεδρικό αντίγραφο της προηγούμενης συσκευής σας στο iTunes και να το μεταφέρετε στη νέα συσκευή σας.

Δημιουργία εφεδρικού αντιγράφου της προηγούμενης συσκευής σας με το iTunes

 1. Συνδέστε την προηγούμενη συσκευή σας στον υπολογιστή σας.
 2. Ανοίξτε το iTunes και βεβαιωθείτε ότι διαθέτετε την πιο πρόσφατη έκδοση.
 3. Επιλέξτε τη συσκευή σας.
 4. Αν θέλετε να αποθηκεύσετε τα δεδομένα Υγείας και Δραστηριότητας από τη συσκευή iOS ή το Apple Watch σας, θα χρειαστεί να κρυπτογραφήσετε το εφεδρικό σας αντίγραφο: Επιλέξτε το πλαίσιο «Κρυπτογράφηση εφεδρικού αντιγράφου [συσκευής]» και δημιουργήστε ένα συνθηματικό που θα θυμάστε εύκολα.

  SOS! Σημειώστε το συνθηματικό σας και φυλάξτε το σε ασφαλές σημείο, καθώς δεν υπάρχει τρόπος να ανακτήσετε τα εφεδρικά αντίγραφα iTunes χωρίς αυτό το συνθηματικό.
 5. Αν δεν χρειάζεται να αποθηκεύσετε τα δεδομένα Υγείας και Δραστηριότητας, μπορείτε να δημιουργήσετε ένα μη κρυπτογραφημένο εφεδρικό αντίγραφο. Απλώς, πατήστε «Αντίγραφο τώρα».
 6. Αφού ολοκληρωθεί η διαδικασία, βεβαιωθείτε ότι η δημιουργία εφεδρικού αντιγράφου ολοκληρώθηκε με επιτυχία στις Προτιμήσεις iTunes > Συσκευές. Θα πρέπει να εμφανίζεται το όνομα της συσκευής σας, καθώς και η ημερομηνία και η ώρα δημιουργίας του εφεδρικού αντιγράφου από το iTunes. Αν κρυπτογραφήσατε το εφεδρικό σας αντίγραφο, θα πρέπει να εμφανίζεται επίσης η ένδειξη   δίπλα στο όνομα της συσκευής σας.

Μεταφορά της κάρτας SIM ή επικοινωνία με τον πάροχο κινητής τηλεφωνίας

Αν η νέα συσκευή σας χρειάζεται μια κάρτα SIM, διαβάστε παρακάτω τι πρέπει να κάνετε:

 • Αν ο πάροχος κινητής τηλεφωνίας σάς έδωσε μια νέα κάρτα SIM, τοποθετήστε τη στη νέα συσκευή.
 • Αν η νέα συσκευή χρησιμοποιεί τον ίδιο τύπο κάρτας SIM με την προηγούμενη συσκευή σας, μεταφέρετε την κάρτα SIM στη νέα συσκευή.
 • Αν η νέα συσκευή χρησιμοποιεί διαφορετικό τύπο κάρτας SIM από αυτόν που έχετε ή αν δεν είστε σίγουροι, επικοινωνήστε με τον πάροχο κινητής τηλεφωνίας σας.

Στη συνέχεια, ακολουθήστε τα παρακάτω βήματα, για να μεταφέρετε το εφεδρικό αντίγραφο iTunes στη νέα συσκευή σας.

Μεταφορά του εφεδρικού αντιγράφου iTunes στη νέα συσκευή σας

 1. Ενεργοποιήστε τη νέα σας συσκευή. Πρέπει να εμφανιστεί μια οθόνη χαιρετισμού. Αν έχετε διαμορφώσει ήδη τη νέα συσκευή σας, πρέπει να τη σβήσετε, για να ακολουθήσετε αυτά τα βήματα.*
 2. Ακολουθήστε τα βήματα στην οθόνη μέχρι να εμφανιστεί η οθόνη «Εφαρμογές και δεδομένα» και πατήστε Ανάκτηση από iTunes > Επόμενο.
 3. Συνδέστε τη νέα συσκευή σας στον υπολογιστή που χρησιμοποιήσατε, για να δημιουργήσετε ένα εφεδρικό αντίγραφο της προηγούμενης συσκευής σας.
 4. Ανοίξτε το iTunes στον υπολογιστή σας και επιλέξτε τη συσκευή σας.
 5. Επιλέξτε «Επαναφορά αντιγράφου». Στη συνέχεια, επιλέξτε ένα εφεδρικό αντίγραφο. Ελέγξτε την ημερομηνία και το μέγεθος κάθε αντιγράφου, για να βεβαιωθείτε ότι επιλέξατε το σωστό. Αν σας ζητηθεί να κάνετε ενημέρωση σε μια νεότερη έκδοση του iOS, μάθετε τι πρέπει να κάνετε.
 6. Αν πρέπει να κάνετε ανάκτηση από ένα κρυπτογραφημένο εφεδρικό αντίγραφο, εισαγάγετε το συνθηματικό σας όταν σας ζητηθεί.
 7. Περιμένετε να ολοκληρωθεί η διαδικασία ανάκτησης και, στη συνέχεια, ολοκληρώστε τα υπόλοιπα βήματα διαμόρφωσης στη συσκευή σας iOS. Αν είναι δυνατό, διατηρήστε τη συσκευή σας συνδεδεμένη στο Wi-Fi και στο ρεύμα μετά τη διαμόρφωση. Με αυτόν τον τρόπο, το περιεχόμενο που είναι αποθηκευμένο στο iCloud, όπως φωτογραφίες, μουσική και εφαρμογές, θα ληφθεί αυτόματα και πάλι στη συσκευή σας.

Ολοκλήρωση

Aν συνήθως χρησιμοποιείτε το iTunes για τον συγχρονισμό περιεχομένου με τη συσκευή σας iOS, συνδέστε τη συσκευή σας με τον υπολογιστή σας και χρησιμοποιήστε το iTunes, για να συγχρονίσετε αυτό το πρόσθετο περιεχόμενο.

Μπορείτε να βρείτε περισσότερες πληροφορίες για τη μεταφορά δεδομένων στο νέο σας iPhone στο επίσημο site της Apple.

Αν μόλις πήρες καινούριο iPhone, διάβασε κι αυτό:

Καινούριο iPhone; Η λίστα με τα 6 πράγματα που πρέπει να κάνεις κατευθείαν!

Photo: br3kkancs / Getty Images