Το Instagram και το Snapchat είναι τόσο ξεπερασμένα όταν εμφανίζεται η Google και σου λέει είμαι εδώ κι απέκτησα κι εγώ stories!

Tο Accelerated Mobile Pages της Google πήγε ένα βήμα παραπέρα με την προσθήκη των Google stories. To format είναι ανοιχτό και διαθέσιμο σε όλους όσους έχουν site.

Ήδη το AMP είχε κάνει τη ζωή όσων έχουν site ευκολότερη, καθώς μπορούν να κάνουν τις σελίδες τους πιο γρήγορες για κινητές συσκευές, κάτι πολύ σημαντικό μιας και πάρα πολύς κόσμος πλέον μπαίνει στο Ίντερνετ μόνο ή κυρίως απ’ το κινητό του. Τώρα, τα Google stories κάνουν την εμπειρία του AMP ακόμα καλύτερη!

Στο ίδιο mood με τα stories στο Snapchat και του Instagram, τα νέα AMP stories συνδυάζουν κείμενο, εικόνες, βίντεο και γραφικά.

Μπορείς να δοκιμάσεις τα Google stories μπαίνοντας απ’ το smartphone σου σε sites που συμμετείχαν στην ανάπτυξη του χαρακτηριστικού: CNN, Condé Nast, Hearst, Mashable, Meredith, Mic, Vox Media και The Washington Post.

Google stories

Η αναζήτηση οποιουδήποτε απ’ τα παραπάνω sites, εμφανίζει ένα tab για “Top Stories From”, το οποίο ακολουθείται από ένα tab για “Visual Stories From” και τα AMP Stories εμφανίζονται στη συνέχεια!

Ενώ τα AMP stories είναι φτιαγμένα ώστε να εμφανίζονται στις κινητές συσκευές, η Google προσαρμόζει επίσης την εμπειρία με κινητό στο desktop προκειμένου να μπορούν οι χρήστες να μοιραστούν και να δουν το περιεχόμενο μέσα από διάφορες συσκευές.

Google stories

Το format του AMP Story είναι ανοιχτού κώδικα και είναι δωρεάν για χρήση σ’ όλους όσους έχουν site, ανεξαρτήτως του μεγέθους του site. Μπορείς να δεις το tutorial που έφτιαξε η Google και να σου λυθούν όλες οι απορίες!